Måndagen den 14 nov.

Nu när allting är brunt och mörkt behövs ljus, sa vår gode vän häromdan. Stämmer, fast nyanserna nu är rätt spännande. De går åt både guld och gult, beige, grått och svart och silver. Jag kan inte låta bli att knäppa lite med mobilkameran när jag tar min morgonpromenad vid sjön hemma. Ibland tar jag med min mans proffsutrustning, då blir det bättre bilder, men det ska vara okomplicerat att fånga dagen och då är iphonen perfekt och snabb. Så vill jag ha min blogg, enkel och lättläst men med innehåll som har ett annorlunda budskap.

I våras skrev jag om den gröna färgen. I somras var det de varma färgernas tid. Nu är det den murriga färgskalan som gäller som tillsammans med vitt står för det nordiska ljuset. Det lugnar ner energin, men blir det för ensidigt tröttnar vi och vill sätta till färgklickar och mysbelysning i vår inredning och ’Uteinredning’.

Jord är enligt Feng Shui ett av de fem elementen, förutom trä, eld, metall och vatten. Det är viktigt att jorden och naturen får vila och bygga upp sig, likaväl som att vi tvåbenta och fyrbenta måste sova för att få nya krafter. 

En annan dag skriver jag mer om elementet jord enl. Feng Shui.

Läs även andra bloggares åsikter om , .
Facebook Twitter More...

0