Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Juldukning på Torpa stenhus

Onsdagen den 12 december 2012

141-001

Idag vill jag tipsa om en kvalitetsblogg genom att visa Skogslyckans fina bilder av hennes dukning på Torpa slott. Inte bara låna bilder utan göra reklam för bloggen och webbshopen Ateljé Skogslyckan som finns i  mina trakter. Pia är en duktig kreatör och inspiratör inte minst vad gäller dukningar för livstilsmagasin och förra året 2011 vann hon pris för Sveriges charmigaste hem.

340-002

435-001

456-001Inför julmarknaderna på Torpa i år hade hon fått uppdrag att göra en juldukning på det gamla stenslottet från 1400-talet. Det är en av de bäst bevarade medeltidsbyggnaderna i Sverige och det ligger vackert vid sjön Åsunden mellan Ulricehamn och Tranemo. Det var  på Torpa som Gustav Vasa hittade sin tredje hustru Katarina Stenbock, 17 år gammal, och det är här som det sägs att en riddardotter blivit inmurad bakom en vägg sedan hon fått pesten. Tala om spökslott. Här kommer årets adventkalender och spökslottet Greveholm i lä. Att det skulle spöka tycks inte skrämma alla dem som vill gifta sig här dock.

073-002

392-001

630-001

268-001

5 kommentarer

 1. Vilka härliga julbilder! Man blir riktigt inspirerad. Mer jul …… åt alla!! Fantastisk dukning och en julgran som heter duga. Men är man på ett (spök)slott så finns det ju stämningen i väggarna redan.
  Ha det gott!
  Kram från Eva Linnea

 2. Så vackra bilder! Kul tips på blogg, där ska jag läska mig. Tycker det är fint av dig att länka och göra reklam för kompisen.

 3. Men oj!! Hittade detta inlägg först nu. Vilket underbart inlägg och tusen tack för varma ord och länkning!! Kram Pia

  • O tack själv för din fina blogg. Många,inte minst från USA, Frankrike, Tyskland har läst om din juldukning här på min blogg.

   • Hon är inte bara en inspiration, hon är en produktiv, underbart trevlig och go kvinna också.
    Lärde känna henne som en av hantverkarna i det gamla slottet. där jag jobbade som guide. DÅ lärde jag känna henne. Gun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑