Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Julklappstips till oss som inte behöver något egentligen

Fred.15 dec. 2017

Idag är temat på Blommiga fredagen ett julklappstips för trädgårdsnörden.

Jag är ju en sådan som har svårt att komma på presenter till andra och inte minst vad jag själv önskar mig. Dels har man allting och försöker rensa bland överflödet istället. Vill egentligen bara skänka Ingenting till rädda barnen, fast några paket under granen är ju roligt.

Men förutom önskan om hälsa och ork så vet jag att på vintern finns ett starkt abstinensbesvär och längtan efter växtsäsongen.

Det här genomskinliga gelväxthuset skulle jag inte säga nej till i fönstret på vintern för att se de små fröerna växa både uppåt och nedåt. . När plantan är färdig är det bara att sätt i jord. Det är dessutom dekorativt med sin grönfärgade gel som påminner starkt om tillväxtkraft och vår, en mycket harmonisk Feng Shui aspekt. Verkar vara en bra present till barn också.

 

…..eller varför inte att få odla sin svamp inomhus på vintern med en enkel Fungi box. Bara att snitta och vattna så får du ekologisk och nyttig ostronskivling full rik på fiber, proteiner, vitaminer och mineraler.

vill du veta mer gå in på ’Presenttips 1:sid. av  https://www.presenter.se ’    

Detta inlägg var nog det mest reklammässiga inlägg jag gjort utan att ha testat själv, men håll tillgodo.

Ha en superhelg!

Luna

0

5 kommentarer

 1. Oj, den gröna färgen lyser nästan som neon. Lite för grön för mig känns det som. Men jag tror som du att barn säkert skulle gilla den. En Fungi box däremot vore inte helt fel, svampälskare som jag är. Själv är jag boknörd, det blir ingen jul om jag inte får åtminstone en bok … och helst då en trädgårdsbok.

  Önskar dig en skön helg!

  Kram Anita

  • lunasblogg

   16 december, 2017 at 10:09

   Hi,hi Ja, den färgen tar verkligen för sig och kan väcka döda till liv. Men jag tänker mig som en rolig grej i januari och med en smula humor till mörker, alldaglighet och vanlig frösådd på undanställd plats. Här kan man titta på växandet som ett tittskåp både undertill och över varje dag.
   Jo, bra böcker förstås, men jag har börjat låna mer nu och köpa mindre.

   Önskar dig också en fin adventshelg
   Kram Luna

 2. Familjen ville lägga ner julklapparna, jag stretade emot ett par år… Men nu är det så förunderligt skönt 🙂 Idén med växtkammaren var fin men färgen – njae lite för stickigt grön. Odla svamp lät kul – en julklapp som håller länge.

  Ha en fin 3:e advent! Kram, Carina

  • lunasblogg

   16 december, 2017 at 10:21

   Ja, vi har har också dragit ned klapparna till de vuxna, men det är svårt med barnen så länge de är små.
   Giftgrön eller inte så ger den känsloeffekt. Det är lite min mening med att välja en sådan klapp och inte en praktisk sekatör eller senaste boken.
   Ha en fin adventshelg du också!
   Kram Luna

 3. Gelväxthuset var härligt. Vilken intensivt vårlig grön färg. Bara att titta på din bild piggade upp.
  Önskar dig God Jul!
  Anna-Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑