Fredagen den 20 april

En gång trädgårdsmänniska, alltid redo. Jag har nästan lika mycket uppdrag som innan jag blev pensionär. Har inte hunnit jobba i min trädgård på en månad. Beror det på vädret eller att jag har för mycket åtaganden? Denna helg kanske blir gjort något mellan  utflykter och familjemiddagar. Hoppas det, för nästa helg ska jag till Floriaden i Holland.

Det här med trädgårdsintresse verkar i alla fall gå i generna.  Älskade Emma, 2 år till sommaren, verkar gå i farmors fotspår. Jag vet att det går  utomstående på nerverna att höra någon prata om sina barnbarn, men allt sedan hon kunde se och förstå har hon älskat blommor och trädgårdar.  När jag hämtar från dagis, vilket jag gör två ggr i veckan, när mamma mäklaren har husvisningar, springer hon direkt ut i min trädgård oavsett väder. Jag förklarar och hon lyssnar, begrundar och sniffar. Hennes mormor har också en fantastisk trädgård på landet, så hon har att brås på.
Härom kvällen efter middagen, när Emma hade en begynnande öroninflammation tog vi det lugnt i sängen  hon och jag och läste sagor. Då fick hon syn på en Allt om trädgård och började studera den ingående istället. På sidan med luktärtor tog hon tidningen till munnen och pussade sidan  ömt flera gånger. Lärdom av detta: Farmor, du måste så luktärtor. Ja, jag ska så ’Spanish dancer’,  en ny väldoftande sort från Rara växter.

0