Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Kaninens år 2023 enl. Feng Shui

Nu är det dags att lämna turbulenta Tigerns år och se fram emot ett lugnare Kaninens år med fokus på relationer.

Den 4:e febr. 2023 går vi in i Kaninens år, men redan nu känner vi en viss skillnad och ännu större förändring kommer vi märka 2024 då vi lämnar 8:e tidsepoken och går in i den 9:e med stora förändringar. 2023 blir ett avvaktande, förhandlande och förberedande år inför 2024. Under 20 år har kvinnor varit starka men får stiga tillbaks mer till förmån för patriarkatet med 9:an som dominerar ända till 2034.

Av de tolv djuren är kaninen den fogligaste och mest taktiska och som föredrar förhandling före strid. 2022 har ju varit ett mycket dramatiskt yang-år på alla plan med tredubbel Tigerkraft så som jag skrev i förutsägelserna för ett år sedan. Att det också skulle bli ett långvarigt krig var nog inget vi då ville tro, men farhågorna besannades.

Kaninen är till sin läggning mycket snabb, intelligent, sensitiv, upptäcker hot och faror, slösar inte bort sin tid, är mjuk men sårbar, och känslorna skiftar lika fort som vädret mellan sorg och glädje. Så kan vi se på 2023. Är du själv kanin enl. djurtecknen i Feng Shui får du hjälp av året även om det inte alltid är så lätt. Är du hund får du också stöd av Kaninen.

Det förväntas dock bli ett fortsatt instabilt år med obalans och oordning eftersom stark Trä -och Eldkraft dominerar och metall och jord fattas. Det gör att trots att året blir mer dämpat än föregående så flyter det inte problemfritt.

Året är Yin (lugnt) Vatten. Vatten blir svagt men fattas inte. Vatten symboliserar även allianser och vänskap och det betyder lugna, bra relationer och nätverkande, även bra år för romantik och bröllop. Konkurrensen blir mindre, vi lär oss att kompromissa och att lösa problem på nya sätt, även om vårt självförtroende inte alltid är det bästa.

Elementen Trä och Eld kommer alltså att regera, medan Metall och Jord är svagt. Trä betyder tillväxtkraft och Öster men 2023 drabbas läget av sjukdomar och olyckor och i Sydost blir det bråk, vilket gör att felsatsningar kan försvaga resultatet.

Eld betyder sol, värme och söderläge. Starka siffran 8 för välstånd flyttar till söder 2023 och det gynnar särskilt sommar och sydliga lägen. Obalans i övriga element gör dock att rika blir rikare, medan fattiga blir fattigare. Turen kommer också till västliga lägen som Sydväst och Väst med tur, seger och himmelsk tur, liksom i Norr med framtida välstånd nr 9 vilket gynnar oss i Norden.

Diagram av Flying Star lånad av wofs.com

Metall i Nordväst står för resurser som tyvärr blir svaga. Vi kommer ha brist på starka ledare och inflationen fortsätter att stiga. Otur-siffran 5 flyttar in i Nordväst och påverkar (nr 6) patriarker och ledare negativt. Vi behöver komplettera med mycket metall i inredning och utsmyckning.

Jord i NordOST står för makt, rank och erkännande men blir utspridd och svag. Saker och ting fortsätter att ändra sig snabbt som under 2022 och vi får tänka i andra banor att lösa problem, vara mer försiktiga och tänka på framtiden för att inte förlora pengar eller utsättas för svek. (Glöm inte larmskylten i NO i år.) Efter 2024 börjar nystart med många förändringar och formskifte, inte helt utan kaos och spänning, men vi får redan nu träna på kontroll och planera för framtiden väl.

Hur blir ditt år? Kort prognos:

Råttan: får ett mycket lyckosamt år som bara kan bli bättre inför period 9.

Oxen: får tur från högre krafter och kan lita på sina instinkter

Tigern: Är konsekvent och fokuserad hela 2023, framgång kommer inte lätt men arbete ger resultat på sikt

Kaninen: får hjälp av året och himmelska krafter, men det blir inte alltid så lätt för hälsan är svag

Draken: råds hålla sig lugn och undvika argumentationer om den vill behålla vänner för oddsen är emot draken i år

Ormen: får otroliga möjligheter och ett fantastiskt år med tur och energi att nå sina strävanden

Hästen: Utmärkt tur och välstånd och bra självförtroende om hen omger sig med familj och vänner som stöttar

Fåret: får ett segerår då relationer och nya allierade utgör mycket av turen

Apan: får utmärkt tur och kraft att utforska nya öppningar och nå sina mål

Tuppen: har året på sin sida, hens instinkter om rätt beslut stärker turen

Hunden: många svårigheter med svagt element och otur. Tänk positivt, håll en låg profil och var uppmärksam på vem du umgås med

Grisen: var diplomatisk, undvik konflikter, ta det lätt och låt inte småsaker reta dig.

( för dig som inte vet vilken djursymbol du tillhör sök på mina tidigare årstabeller tex ’Hur blir ditt år 2022 enl Feng Shui?’ inlägg 30 dec. 2021.

 • Axeln Norr -Söder blir alltså mycket gynnsam. Bra att tänka på vid planering av resor och trädgård, sov gärna i norr men res mot söder och sitt i söderläge, men sitt inte mot öster då du arbetar.
 • Sydväst är också ett tursamt läge särskilt om du har turnummer 1, 6 eller 8 och är kvinna, Apa eller Får. Här kan du gärna ha flaggspel och segersymboler 2023. ( ditt turnummer finns också i tidigare årstabeller se ovan, olika för män och kvinnor, dessa tabeller tar för stor plats att visa varje år)
 • Centrum är liksom SO och SV ett jordläge och normalt en bra diagonal axel, men den försvagas i år. Centrum balanserar dock upp jordkraften med nr 4 som står för både relationer, kärlek och kunskap och gör året lugnt och dämpat i alla familjer, centrala platser, i varje del av världen, hem och konstellationer. Relationerna gör att vi kommer överens bättre och kan skapa nya allianser och klara av problem lättare.

Och med denna lilla Feng Shui prognos önskar jag alla ett

Gott slut och Gott Nytt År

(min egen prognos som hund och nr 6 NV ser dock inte så bra ut så det gäller att tänka positivt.)

6+

8 kommentarer

 1. Martina Johansson Ryytty

  29 december, 2022 at 21:05

  Tack för detta!
  Väldigt intressant.
  Har som du haft dödsfall, i familjen detta år.
  Så jag ser fram emot ett bättre 2023.
  Jag önskar dig detsamma!
  Hälsningar Martina

  • lunasblogg

   29 december, 2022 at 21:35

   Tack för att du uppskattar och kommenterar. Jag beklagar sorgen till dig också.
   Ja, 2023 kan ju inte bli värre, fast som tur var har jag haft bra livsenergi detta år då jag behövde det mer än någonsin. Nu kanske jag faller tillbaks en smula, då allt har lugnat sig.
   Ha ett bra år!
   hälsningar Luna

 2. Tack för att du tar dig tid till detta, tycker det är intressant!
  Önskar dig ett gott nytt år!
  Kram Gunilla

 3. Hej Luna !
  Alltid lika intressant att läsa dina inlägg om Feng Shui och hur det påverkar oss. Tack för att du orkar göra inlägg.
  Känns lugnande att vi nu går in i Kaninens år och lämnar Tigern bakom oss även om det är fortsatt oroligt. Apan verkar få ett fint år – det ser jag fram mot eftersom 2022 slutade med ett dödsfall i familjen.
  Önskar dig ett riktigt trevligt 2023 !
  Kram/Isa

  • lunasblogg

   2 januari, 2023 at 08:01

   Hej Isa!
   Tack! Såg att din far gått bort. Beklagar sorgen. Önskar dig ett bra år så som förutsägelserna för dig ser ut och att det lugnar ner sig i världen.
   kram Luna

 4. Hej Luna och tack för att du har ork och kraft att lägga ut detta, alltid så intressanta inlägg i början av året.

  Jag minns det du lade ut förra året som kändes så oroande och som tyvärr stämde så bra. Därför känns det nu skönt att snart få gå in i Kaninens år.

  Jag vill också önska dig ett fint nytt år och jag hoppas att du kan hitta glädje och lyckliga stunder bland familj, vänner och i din trädgård.

  Varma kramar
  Anita

  • lunasblogg

   3 januari, 2023 at 10:53

   Hej Anita och tack för din trevliga kommentar.
   Ja den prognosen liksom de flesta har stämt så bra. Minns att jag undrade då vad oturssiffran 5 i centrum skulle betyda för oss. Sist den låg i det läget var 2013 (alltså vart 9:e år är det så)…då omkom vår yngste son och jag skrev i inlägget förra året ’tänk om det skulle vara makens tur 2022 att gå bort.
   Så blev det också. Om nio år är det kanske min tur.

   Önskar dig ett fint kaninens år (kommer ihåg att du är Kanin)
   varma kramar
   Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑