Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Kattmynta

Måndag 26 maj 2014

Enda gångerna vår katt orkar resa sig från sitt behov av skönhetssömn eller vad det är, dessa varma dagar är att hasa sig till sin favoritväxt Nepetan. Det förstås, han har ju varit ute på nattsudd igen.

Det är inte bara han som ligger där och rullar och gnider in sig.  Alla kvarterets kastrerade katter tycks det som. Ibland är det kö. Det skulle inte behövas för jag har kattmynta som kantväxt på flera ställen, men denna platsen är tydligen favvo.

snoddas2

Men märk väl, det är bara hankatter som vill höja sin sinnesstämning och energi så här. Då blir de lugna, lite busiga och keliga. (fast det är min svartvita katt redan så det räcker)

Kanske han får ont i huvet av värmen? Vad vet jag? Skulle kanske pröva själv när det gassar på.

snoddas4

Nej, det luktar lite starkt och vet du vad? För hankatten påminner det om ett ämne som finns i honkatters urin!!

snoddas1

Ja, kan man inte träffa fruntimmer finns ju alltid kattmynta. Effekten sägs vara 5-15 minuter. Ungefär sak samma. Efter några timmar blir det en ny sväng dit om platsen är ledig.

olsson1

Tanka energi var det, lika bra som meditation.

 

0

3 kommentarer

 1. Din nya blogg är jättefräsch!!!! Jag har inte tittat in förrän i dag. Förra veckan gick i barnbarnens tecken till 100 %.
  http://villalinneanobbele.blogspot.se/2014/05/barnbarnsvecka.html
  Kram från Eva Linnea
  PS Det syns inte var man ska skriva sin e-post och annat. Jag chansade på att det ska stå där det står. Får se om det funkar att skicka kommentaren. DS

 2. lunasblogg

  26 maj, 2014 at 21:46

  Tack! Kul att du tycker om min nya blogg. Du har gjort helt rätt. Det är bara att skrålla ned.
  Kram Luna

 3. Så intressant kattmynta info. Har provat att sätta den ett par gånger men den har nog fått för tuffa förutsättningar. Ska ha den i åtanke när jag planerar min nästa rabatt för här finns det två hankatter som nog skulle uppskatta ett par plantor.
  Härliga bilder.

  Ha det fint
  Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑