Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Kerala hängstol

Torsdag 19 juni 2014

Det bästa jag vet är att sitta svävandes i luften, typ i en hammock. Det hade vi alltid förr, men hammocken tar stor plats och i en mindre trädgård får man prioritera utrymmet, så att underredet inte tar för stor plats.  Samma sak gäller för en del av de moderna sitt- och ligghammockar  som hänger i en arm på en spretig ställning. Dessutom vill jag  själv bestämma farten på gungningen,  alltså sitta själv.

keralahammockstol

Därför blev jag så glad när jag sprang på denna  hängstol från Indiska som ska hängas upp i en rejäl krok.  Hängstolen är ett traditionellt hantverk tillverkad av förstklassig bambu och bomullsgarn.

kerala3

En s k Kerala hängstol tillverkad i en unik design (gjord för kungligheter), handknuten med mer än 2000 år gammal  teknik. Kanske har du sett den utomlands tidigare.  Förutom att hammocken är vacker att se på fyller den sin funktion som extra sittplats under markisen varma dagar.

keralahamock

Idag när jag skulle fota min midsommarpresent till mig själv började det förstås att regna , men  min är under tak innanför sittplatsmarkisen. Den är också lätt att ta ned om den är i vägen.

keralahamock2

Om minihammocken är skön? Ja, fast J säger att det behövs en dyna för annars känner man bamburingen mot benen.

 Trevlig midsommar!

Hoppas det inte blir så häftigt regn som idag, så lilla midsommarstången kan stå ute på gräset.

Luna

7 kommentarer

 1. Peter Söderberg

  19 juni, 2014 at 22:30

  Trevlig Midsommar önskar vi Er! Kram Marie Anne och Peter

 2. lunasblogg

  19 juni, 2014 at 23:05

  Tack detsamma och hälsa! Joe och Luna

 3. Den ser ut att passa jättebra hos dig, många praktiska fördelar också. Jag går också i hängstolplaner, vill byta ut barnens gunga som hänger i björkarna, men tycker som du, många modeller verkar alltför tympliga. Den här från Indiska är så mjuk och inbjudande!
  Ha en bra fortsättning på midsommarhelgen.
  Marta

  • lunasblogg

   21 juni, 2014 at 08:40

   Ja, den är väldigt mysig tycker jag. Det tycker katten också, han hoppar alltid upp i knät när jag satt mig och så sitter vi och gungar han och jag.

   Ha en fortsatt trevlig helg!
   Luna

 4. Nuäntligen harjjaghittatkommentatorsfältet! Att gunga ärnogbland detbästasom finns. 🙂

 5. Den är ju jättevacker! Vilket fynd. Hade jag haft någonstans att fästa den skulle jag köpt en direkt. Men hos mig finns bara tak i form av markis, plasttak eller bar himmel 🙂 Hoppas nu bara att vädret blir lite bättre så du får njuta riktigt mycket av din fina midsommarpresent till dig själv.

  Kram Anita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑