Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Konserverad hetta

Lörd. 21 juli 2018

Känner du till låten ’Canned heat’ ?  Den passar bra nu. Iallafall där  energin står still, inomhus tex.

Idag blåste det dock  lite  och kändes aningen svalare i skogen, men det var som att simma i sjön. Kändes skönt tills  man kom in i ett värmestråk där det knappt gick att andas. Som att sticka näsan i en bakugn.

Naturen nu på vissa ställen påminner om hettan som pågår i hela landet. Jag menar  inte bara eldsvåda utan den sveda solen gör.

Blåbärsris på utsatt läge. Vad har vi att vänta av höstfägringen i år tro?

Och man undrar hur mycket hudcancer vi får efter detta. Mannen min har dock slutat att helt vistas i solen utan solskyddsfaktor 50 och långärmat, men så blev han också varnad i våras. Själv har jag dilemmat att inte tåla solskyddsmedel utan att få klåda och stickningar. Denna åskrika  vecka har varit jobbig med huvudvärk och allmän trötthet,  men man ska inte klaga när vi ser hur andra drabbas. Det lilla regn som kommer med åskan klarar inte ens att släcka ett levande ljus.

Men det finns mycket att glädjas åt ändå. Att kunna ta dagen som den kommer, motionera, åka båt, vila i nuet,  äta god mat från egen odling. Upptäcka att jag fortfarande är med på listan över läsvärda bloggar  enl. Expressens LEVA&BO

Detta blogginslag är länkat till Trädgårdsfägring och här  vill vi se prunkande blomsterrabatter och fräscha gröna miljöer, inte förbrända växter.

Så här kommer  färska bilder från min trädgård  som  stödvattnas av min man och med kanna av mig. Jag har rätt mycket krukor på gott och ont.

 

Ha en bra fortsättning på helgen och semestern om du har.

Luna

 

 

0

2 kommentarer

 1. Hej Luna!
  Ja nu är det torrt så det förslår. Vi får inte en droppe regn, eller rättare sagt, det har kommit några droppar som inte ens syns på asfalten. Igår mullrade runt omkring oss men här sken som vanligt solen. Så är det alltid. Vi bor i ett område som är ett av de allra regnfattigaste och har så varit i flera år nu. Samtidigt så är ju åskan lite oroväckande nu då blixtarna kan orsaka fler bränder.
  Men … nu har jag tittat på dina bilder. Vilka fina Zinnior du har. Mina åt rådjuren upp och sedan torkade dom i princip bort trots vattning. Får se om jag gör ett nytt försök nästa år igen. Det ser lummigt och grönt ut hos dig med vackra inslag av färg.

  Ha det så bra och fortsätt att njuta i nuet! Visst är det väl härligt att kunna äta av sitt egenodlade!

  Kram Anita

  • lunasblogg

   22 juli, 2018 at 20:21

   Tack Anita! Ja fast idag har det varit lite svalare och jag fick gjort lite i trädgården efter Födelsedagsfirandet för Emma. Vi bor ju i ett område känt för regn men inte i år. Åskan går bara runt sjön och det blir nästan ingenting av ovädren. Det verkar som om Zinniorna trivs med värmen här i år och klarar sig från snigelangrepp.
   Ha en bra vecka!
   kram Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑