Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Körsbärsblomning på Botaniska i Göteborg

Så här vid Valborg och första maj är det ett måste för mig att se våren i sin bästa blomprakt. Jag vänder därför näsan drygt 6 mil västerut mot Göteborg, där våren har kommit längre än här i Sandared utanför Borås.

I år liksom förra året ställdes dock Hanamifesten in för att fira körsbärsblomningen. Idag på 1 maj fanns dock fler besökande än jag kan minnas någongång i parken. Alla för att se körsbärs-och magnolia blomningen.

Vädret var soligt och skönt i lä men som vanligt förrädiskt i nordvästvinden.

Här har jag stulit mig till ett privat foto menat för någon annan….

Såg att det var ovanligt många japaner ute med kameran i Göteborg förutom svenskar förstås

Många sorters rhododendron och azalea blommar redan

Nätazalea

och annat….även om allt inte är utslaget medan en del överblommat

Detta är min helghälsning till er vars trädgårdar inte har kommit så långt ännu. Ni andra som redan är där får njuta ändå.

Luna

10+

4 kommentarer

 1. Jeg var i Drammen på fredag for å se på blomstringen av Japanske kirsebær trær. De er utrolig nydelige.

 2. Underbara bilder Luna … tack för dom! Jag har varit flera gånger i Botaniska i Göteborg och längtar ständigt dit. Jag kommer nästan att tänka på en karamellpåse när jag ser vissa av bilderna. Färger som man blir glad av. Femte bilden från slutet är en sådan.
  Här regnar det och blåser kallt idag. Men regnet behövs och i nästa vecka spås varmare väder. Då kommer våren att explodera på allvar. Hoppas den kommer till oss alla.

  Önskar dig och maken en fortsatt fin majvecka!
  Kram Anita

 3. Körsbärsblomningen är ju som en dröm och väldigt speciell för japaner har jag förstått av mina japanska vän.

  Angående de tjurika gurkplantorna: Det brukar vara alldeles för mycket jobb att avhärda stora gurkplantor som vuxit inomhus i månader. Jag sår nytt för utomhusodlingen. Om gurkorna är partenokarpa eller ej framgår sällan av påsen. Står det inomhusgurka eller fönstergurka är det vanligen F1 plantor med endast honblommor som är självpollinerande. Andra kan vara både och. Gurkor för frilandsodling har oftast både han- och hon blomning. Lycka till! /Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑