Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Krapperup slottspark – en kulturskatt

Torsdagen den 30 augusti

Nu har jag laddat ned WordPress bildspelsprogram och kommer att använda det när jag har fler bilder än två stycken i mina inlägg.  Detta för att det ska bli lättare för dig som läsare.

Du kan själv styra hur länge du vill se bilderna, för pekaren över bilden när du vill stoppa bildspelet. Klicka igen när du vill fortsätta att se det. Välkommen till bildspelet, som startar automatiskt.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Krapperup slottspark, ligger i Nyhamnsläge, mellan Höganäs och Mölle. Många trädgårdsintresserade besöker Sofiero slottspark, men glömmer eller känner inte till denna närliggande kulturskatt som är ett av Skånes äldsta slott med anor från 1300-talet.  Slottet med sina vallgravar är från 1500-talet och parken från  1600-talets barockperiod. Därefter har parken  successivt förändrats till landskapsträdgård. Parken är öppen året runt för besökare, endast en liten privat del är avstängd för allmänheten. Här finns många gamla träd, varav en del är exotiska.Parken är välskött, stilla och har behagligt klimat, som gjort för ett besök en het sommardag. Topografin påminner om Sofiero med Öresund nedanför mot sydväst. Vid stallplanen finns museum, konsthall, slottsbutik och café. Krapperup drivs av Gyllenstienska Stiftelsen.

0

1 kommentar

  1. Tack, vilket trevlig tips! Du har så rätt i att alltför många kulturskatter förblir oupptäckta av de flesta! Jag ska försöka ta mig dit nästa gång jag är nere i Skne och hälsar på släkten! Ha det fint! 🙂 Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑