Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Kylslagen vecka

Tiden rusar fort, men våren står still. Inte har det hänt mycket på tillväxtfronten sedan förra veckan. Några penséer och gyllenlack gillade inte – 7 grader och vinden och solen har gjort att de färgglada inslagen som tex minipåskliljor och vårlök redan har börjat tröttna.

Då får man pryda med påsktuppar och annat.

Har iallafall fixat grusytan under soffan i veckan. Det blev ljus melerad sjösten med framsida av grå kantsten och sidostycken av cortenstål mot rabatterna. Ytan blir lite mörkare när det har regnat, om det nu kommer något regn här. Jag väntar med att så i gräsfrö tills dess.

Det ser extremt fjuttigt ut i perennlanden. Ska det verkligen bli något av denna torra vår?

Gräslök och annan lök växer dock

För övrigt har jag fått mer egentid nu, kan gå på möten, träffa väninnor och åka till Göteborg. Träningen har också blivit eftersatt i år. Det märks direkt.

Tyvärr fick vi besked i veckan att 6 månader med cellgift väntar min man efter canceroperationen. Här sitter han och väntar på kirurgmottagningen före det mötet. Han går 5 km om dagen, äter bra och börjar få mer krafter annars. Hur många behandlingar i månaden som behövs vet vi inte förrän nästa vecka. Hoppas det går lätt och att vi kan se fram emot en bättre höst.

Ha en bra vecka alla, så hörs vi till påsk.

Luna

3 kommentarer

 1. Luna, du har fixat så fint i trädgården. Det ser verkligen inbjudande ut. Gruset under soffan blev verkligen fint. Tänk att sitta där i ljumma sommarkvällar.
  Tråkigt besked med cellgiftbehandlingen men vi håller tummarna att det går bra. Att din make promenerar 5 km om dagen är nog jättebra. Ju starkare kroppen är, ju lättare att må bra trots krävande behandlingar.

  Önskar dig och maken en bra fortsättning på veckan!

  Kram Anita

  • lunasblogg

   16 april, 2019 at 22:23

   Tack snälla Anita! Roligt att du skriver så, jag som tycker trädgården ser torr och brun ut nu, men till påsken får vi hoppas det ändrar sig. Ja, även om det blir lite jobbigt med cellgiftsbehandlingen är det ett nödvändigt ont. Vi får anpassa oss och gilla läget.

   Önskar er en trevlig påsk!
   Kram Luna

 2. Härligt med en vårfixad trädgård och fin sittplats. Hoppas behandlingen går bra!

  Ha en fortsatt fin Påsk! Carina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑