Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Låg pallkragespaljé

Måndag 7 april 2014

Så här blev bakstyckena till pallkragarna jag skrev om härom dagen. De är tänkta mer som dekoration än stöd för att stämma med infattningshäcken. Du undrar säkert varför jag valt halvkragar och bara en i höjd och dessutom på gräsmattan. Det är ett komplement till min andra odling helt enkelt och det hade blivit för dominant med stora klumpiga pallkragar här och grus omkring. Än så länge har jag bara flyttat över lite av barnens jordgubbar, för jag har inte sått än. Tanken är att integrera grönsaker som står vackra länge eller används ofta med örter och blommor  i detta soliga örtaland. Blomhöjden i mitten blir ungefär som på spaljéerna i höjd.

bild 3bild 4

bild

Spaljén är gjord av tegelläkt och de understa läktstolparna är fastskruvade på insidan av pallkragen. Spaljen ser ut att ha rätsidan på baksidan, men det är för att få bättre skuggspel  från sidan. Ser nästan ut som små fåtöljer.

bild 5

0

3 kommentarer

 1. Jag ser att du fortsätter att vara flitig 🙂 Så duktig du är på att snickra och så snyggt det blev.

  Kram Anita

  • Tack! men njae jag har fått hjälp att skruva ihop dem. Det gjorde de på brädgården snabbt och lätt. Däremot har jag tänkt ut mått och utseende.
   Kram Luna

 2. Jättesnyggt, en underbar färg också. Genast börjar jag fundera om jag kan få plats för en pallkrage någonstans.
  Kram
  Marta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑