Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Längtan efter färg

Nu var det några veckor sedan jag skrev här och vi har både passerat vårdagjämning, ställt om klockan till sommartid och startat med vårbruket.

Frostnätter på 6-10 minusgrader har dock gjort grävandet svårt, men gödsling, beskärning och röjning har gått bra. De senaste dagarna har äntligen snöfläckarna smält bort, isen på sjön gått upp, men tjälen ligger kvar i de skuggigare delarna av tomten trots att solen skinit varje dag sedan den 27 febr. – nästan lika länge som kriget har varat. Med solen kommer längtan efter färg, att skynda på våren och tänka på roligare saker.

Jag började tidigt med att fuska och ställa ut små minipåskliljor bland det vintergröna här och där i krukorna. Ibland tog jag in eller ställde intill väggen. Dessa primörer är enormt tåliga mot kyla och de lyser upp den annars beigegrå färgskalan. Förvåren är enda tiden på året jag gillar mycket knallgult. De senaste dagarna har jag börjat sätta ut lite penséer också och igår grävde jag ned några stycken trots att veckan lovat kallt väder och hårda vindar. Färgtemat är dock inte det minsta genomtänkt utan lite hipp som happ, innan jag gräver ner påskliljorna. Huvudsaken att det blir mer färg nu, när vi går mot påsk och allt.

mycket står kvar sedan i vintras.

Bina har vaknat till liv, men de är svårfångade på bild

Hamamelis ’Arnolds promise’ har blommat gult i nära två månader nu, en riktig färgklick

I fredags var vårens varmaste dag och jag fick hjälp av sonen att gräva upp de röda små pallkragarna som egentligen kom till för barnbarnen, men som gått sönder. Nu vill jag dock utöka till en större bädd för både grönsaker och blommor i samma. Får se hur det blir.

och så här såg det ut förut…..

Måste bara visa en färgklick till, himlen sista lördagen med vintertid kl 05.30. Nu vid sommartid halv sex på morgonen ser den inte ut så. Det är dock inte nattfrost längre heller. Det är bäst av allt.

Ha en bra vecka! Imorgon ska min man göra en bråckoperation som blivit efter alla tidigare ingrepp. Kanske slipper han ha ont längre och kan komma tillbaks så smått igen. Hoppas!

Luna

2 kommentarer

 1. Hoppas operationen gått bra och kanske till och med fått komma hem? Allt gott till dig !

  • lunasblogg

   2 april, 2022 at 16:22

   Tack Ja, det har gått bra även om det var lite mer än en vanlig bråckoperation.
   kram Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑