Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Lantlig trädgårdsidyll

Igår var jag inbjuden att besöka en Instagramföljare #persson3694 som också är med i Borås Trädgårdssällskap samt STA Älvsborgskretsen. Det visade sig att Christina Persson hade besökt min trädgård men jag hade inte hennes ansikte klart för mig. När hon öppnade kände jag dock igen henne som intressant från möten vi båda varit på. Både hon och hennes man är mycket trädgårdsintresserade.

Så jag körde en för mig ny väg till Grimstorp utanför Svenljunga, men det visade sig vara värt en omväg – ett riktigt smultronställe, så därför vill jag dela med mig lite bilder till er mina bloggvänner.

Huset som tidigare varit en mindre prästgård i Grimstorp är från 1820-talet och är fortfarande intakt. Perssons som är antikvitetssamlare köpte det 2002 och då fanns det inte mycket till trädgård, men har genom åren blivit en grön oas helt i stil med det rödmålade gamla huset. Inuti är det också som en lantlig dröm men från det visar jag inga bilder.

Håll till godo.

Anna Öhrnberg gjorde en gång ett reportage härifrån som var med i Allers.

Dessa bilder är mina.

Hälsar Luna Ek

4+

1 kommentar

  1. Vilken otroligt vacker trädgård. Tack för att du tog oss med dit Luna! Har tittat flera gånger på den översta bilden med de formklippta häckarna, bland annat rundeln. Så vackert … och jag konstaterar att det är väldigt vackert med en bred grusgång.

    Välkommet regn här idag! Naturen och trädgården tackar och tar emot. Hoppas du får en fortsatt fin vecka och hälsa maken så mycket!

    Kram Anita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑