Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Limbo effekt och början på återhämtning.

Hej igen!

Nu kommer del 2 i vår sjukdomsföljetong. Inte heller denna gång speciellt trädgårdsrelaterad. Sist jag gjorde ett inlägg var de 11 mars och då såg det ut att lösa sig med makens komplikationer efter tjocktarmsbortagandet den 4 mars och han skulle snart få komma hem från sjukhuset.

Nu blev det inte så för hoppande infektionsvärden, för höga flöden, tarmvred och kräkningar satte stopp. Sedan dess har det verkligen hoppat upp och ned med v-sond och dropp av och på och nya misslyckade försök att inta föda. Först igår hämtade jag Jan (eller Joe som han kallas av gamla kollegor).

Det har varit såå frustrerande att leva i denna ovisshet, som i ett ’limboland ’att inte veta när, om inte ens om han kommer bli bra. Min styrka har därför fått sig en ordentlig törn och jag är dödligt trött, men tillsammans kommer vi reda ut detta. Nu kan han äta lite magvänlig mat igen, men väldigt sakta och försiktigt och det kommer ta lång tid att vara på banan med hjälp av en arsenal av mediciner. Firman kommer att läggas ned hur som helst.

Trösten i detta drama är att i tjocktarmen hittades tre st cellförändringar och där kommer han definitivt inte få mer cancer i a f. ( Hans förra 15 cm tumör i tjock-och-ändtarmen var av riskkategorin III på en skala av IV ) Nu är det helt renstädat och han behöver inte ha cellgiftsbehandling denna gång, men hans immunförsvar och matsmältning kommer aldrig bli som förr. Tyvärr måste ett bråck opereras senare som inte gick att ta vid senaste operationen.

Nu efter ett dygn hemma där kraften svänger kraftigt från ena stunden till den andra ( även för mig som gör allt) ser vi ändå ett ljus i tunneln. Han börjar så sakta få i sig mat, stressa av och kunna sova lite då och då. Han är klar i huvudet, men är tanig och oerhört svag.

Livet går ånyo in i en ny fas för oss. Det är dock skönt att ha honom hemma och det finns en starkare ödmjukhet och tacksamhet för livet, mer än tidigare trots att man går på knäna. Allt annat är av underordnad betydelse t o m trädgård i dagsläget. Våren ser nog ut att bli sen ändå. Krokusen lyser fortfarande med sin frånvaro. Det är en bra tid för återhämtning.

Tack alla som hört av sig via sociala medier och annat. Det betyder mycket för oss. Ta hand om er!

9+

14 kommentarer

 1. Peter Söderberg

  20 mars, 2021 at 16:23

  Härligt att höra att Joe är hemma igen om än inte som i fornstora dar men vem är det? Sköt om er båda och ta vara på den tid som är. Vi njuter i ett lite snålkallt Trönningenäs men annars är det bara bra. Lång väntan på den där sprutan som aldrig verkar komma. Kram från oss båda till er båda! 😎🙏😷💐

  • lunasblogg

   20 mars, 2021 at 16:28

   Tack snälla Peter och Marianne! Ja det är väntan på både det ena och det andra. En underlig tid!
   Joe hälsar och tackar så mycket också.
   kram Joe och Luna

 2. Kära Luna … jag har tänkt på er mycket och hur det gått. Vilken jobbig tid ni haft och det kommer, om jag förstår det rätt, att vara jobbigt även framöver, i varje fall ett tag. Men det känns hoppfullt ändå när du skriver att ”ni ändå ser ett ljus i tunneln”. Och bara att cellförändringarna nu är helt borta måste vara väldigt skönt att tänka på. Det kommer säkert att bli jobbigt ett bra tag framöver. Men … cellförändringarna är borta, det kommer att sakta men säkert stabilisera sig i övrigt också. Det är det du/ni får tänka på. Jag vet ju att maken är positiv, det har du skrivit förut, och jag tror nog att du är det också. Även om du just nu inte vill tänka på trädgården så kommer den att vara ljuvlig för er att vara i när dagar och kvällar blir ljusare. När blommor börjar slå ut, när solen skiner och värmen kommer.
  Ha nu en fortsatt fin återhämtningshelg. Våren verkar som du skriver låta vänta på sig men när den äntligen kommer, då ska du se att ni ska kunna njuta av den.

  Varmaste kramarna till både dig och maken!

  • lunasblogg

   21 mars, 2021 at 07:31

   Tack kära Anita för din empati! Egentligen ska man inte skriva om sådana här negativa ämnen på en trädgårdsblogg, men faktum är att det är väldigt bra att skriva av sig istället för att gå i terapi. Och vad jag förstår av besöksantalet så slutar man inte att läsa min blogg bara för att livet inte går på räls utan tvärtom får jag bara fler och fler läsare.
   Idag söndag känns det lite bättre och snart blir det vårligare läsning på denna bloggen också.

   Varma kramar till dig från oss!
   Luna

 3. Stackars både dig och honom! Det är ju verkligen inte en rolig tid när någon nära är dålig!
  Hoppas att han piggar på sig och att återhämtningen går bra!

  Trädgårdshälsningar Lillianna (som har ny blogadress)
  http://www.pinktownroses.wordpress.com

  • lunasblogg

   21 mars, 2021 at 07:33

   Tack snälla Lilliana! Återhämtningen kanske går fortare än vi trott.
   Hälsningar Luna

 4. Tänker mycket på er och är så glad att läsa att maken äntligen har fått komma hem till dig! Ta hand om er i denna återhämtningens tid.
  Många kramar!!
  Kristina

  • lunasblogg

   21 mars, 2021 at 07:42

   Tack snälla Kristina! Idag när solen skiner känns det vara bra för återhämtningen. För första gången på tre veckor kan maken nog gå ut och få frisk luft idag, i trädgården om inte annat.
   Du har det redan så fint i trädgården, så långt har ingenting kommit här än dock.
   Kramar till dig också!
   Luna

 5. Olle Lidesjö

  20 mars, 2021 at 22:28

  Följer din fantastiska blogg i både med och motgång.
  Skickar styrkekramar till dig och maken.
  Stå på er
  Krya!!

  • lunasblogg

   21 mars, 2021 at 07:43

   Vad trevligt med nya läsare jag inte känner till!
   Tusen tack för fin kommentar.
   Luna

 6. Men så roligt att höra, det är lång väg kvar men bara det att han får vara hemma hos dig måste ju vsra härligt mitt i allt jobb. Det är konstigt att när man tror att orken är borta så han man en växel kvar. Önsksr er all lycka och att allt blir bra till sommaren. Styrkekram till er båda.

 7. Jag har varit i din sits och det är så otroligt energikrävande och den enorma trötthet som det innebär är svår att förklara. Jag var halvvägs till 40 när det var som värst och mannen bara några år äldre än mig. Tufft tufft. Ta hand om dig och om er och så önskar jag er båda en lugn vår och massor av återhämtning.
  Kram !

 8. Åh Luna, så kämpigt ni haft och fortfarande har det! Hoppas verkligen att allt går åt rätt håll och att ni kan se det som är bra också. Steg för steg kommer det säkert lätta för er så att trädgården kan ses som den njutning den är och får fungera som batteriladdning. Nog värdesätter man saker på nytt sätt numera, sådant som man förr tog för givet.
  Många kramar!

 9. Är ny följare, blir intressant att se och höra om dina odlingar och trädgård. Hoppas på god bättring för maken och en Glad påsk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑