Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Månadens bild med Blommiga fredagen

Torsd. 7 dec. 2017

Dags för veckans tema månadens bild med Blommig Fredag.

Så här års kan det vara en utmaning att fota en vacker natur- och trädgårdsbild utan att den inte bara handlar om julen.  Dessutom har det bara gått en vecka in på nya månaden och jag kommer ta mer bilder sedan, kanske förhoppningsvis med snö.

Idag har det regnat kopiöst, tom åskat … så jag måste leta bland Instagram bilder för att ha något att visa.

Den finaste bilden enligt mig är denna jag tog i söndags av vår sjö,  då det äntligen blev en solig, mild och vindstilla dag…

……men eftersom detta är en trädgårdslänk kanske jag ska visa några från vår tomt  denna milda december.

och helst när det är ljust…

Eller när solen skiner och det är frost …

men mest är det som sagt jättemörkt och snart är det jul så jag visar en bild på mitt lilla tomteboland  gjort av loppistomtar, ett  gammalt fågelbord och en klockstapel med plingklocka ….för barnbarnen främst men även för mig , en farmor.

detta fick bli mina decemberbilder.  Mörker, blidväder,  lite sol, natur,  övergiven sittplats, barnasinne, Hybridkejsarolvon som blommar mitt i alltihop och fårull som håller de fyrbenta ute.

Ha en underbar 2:a advent!

Luna

 

0

16 kommentarer

 1. Vakre bilder, og spesielt det første. Det mye fint å se på om vinteren også.
  God helg!

  Klem, Marit

 2. Frosten får man väl säga är denna tidens trädgårdskrydda i brist på både sol och blomning. Så skönt när vi äntligen fick tända slingor och stakar även om vi har lite trädgårdsbelysning året runt. Jättefint med ditt miniträd och tranan.
  Om jag vore barnbarn skulle tomtelandet vara väl använt som lekland.
  Kram
  /Anette

  • lunasblogg

   8 december, 2017 at 09:02

   Tack. Ja, så är det. Kan meddela att barnbarnen älskar tomtebolandet , kan inte få nog. Även om det spöregnar ska de ut dit.
   Kram Luna

 3. Den först bilden är väldigt fin. Kunde gissat på många olika månader när det gäller den. Nu bryr jag mig faktiskt inte så mycket om trädgården i praktiken. Får vila lite från den ett tag. Då är ju pyntet lite enklare och har man barnbarn förstår jag att det är särskilt kul.
  //Helene

 4. lunasblogg

  8 december, 2017 at 09:07

  Tack Helene. Ja man vet inte var och när sjöbilden är tagen kanske tom utomlands. Detta är taget från stora stranden av Viaredsjön, några vikar bort från vår. Jag gör inget mer i trädgården heller, men går gärna runt en vända om dagen ändå.
  //Luna

  • lunasblogg

   8 december, 2017 at 16:27

   Tilllägg till Helene! Hej igen. Kan inte kommentera på ditt inlägg idag men jag röstar på bild nr 1. Den bilden har en massa bra Feng Shui kriterier som jag kan förklara om du vill och har sett detta.
   //Luna

 5. Underbar bild och visst har vi haft fina dagar även om variationen hittills är total 🙂 Försöker ta mig ut en stund varje dag, blir rastlös av bara-inomhus 🙂 Härligt för barnen med ett tomteland i väntan på den riktiga och alla paket…

  Ha en härlig 2:a advent! Kram, Carina

 6. Åååh! Den första bilden är bara helt ljuvlig Luna! Du skulle skicka in den till SVT där dom kunde visa den som väderbild. Mysiga bilder från din trädgård också. Härliga loppisfynd i ditt tomteboland. Kan tänka mig att barnbarnen (och även då farmor) är förtjusta 🙂

  Önskar dig en riktigt skön andra advent!

  Kram Anita

  • lunasblogg

   8 december, 2017 at 17:41

   Tack Anita! Ja, men man ska nog skicka in sina bilder samma dag för att göra rättvisa åt rådande väder. Det växlar ju fort och även färgerna som du skriver i ditt inlägg.
   ha det gott /
   Kram Luna

 7. Underbar sjöbild och härliga vyer på de andra. Förstår att barnbarnen är lyckliga.
  Ha en fin helg

 8. Utrolig vakkert kan det være i desember, som på det første bildet.
  Litt julesteming i hagen er heller ikke så dumt 🙂
  God 2. advent-helg!

 9. Så vackra och stämningsfulla foton. Det första fotot av sjön är helt suveränt. Ha en fin söndag.

 10. Hej Luna!
  Inte kan man tro att den första bilden är tagen i december, mycket vacker. Ditt tomteland är förtjusande. Nu skall jag tipsa sonen om fårull, deras trädgård blir uppäten av väldigt närgångna hjortar.
  Ha en fin andra Advent!
  Marika

 11. Den här årstiden är trädgården något jag bara snabbt går igenom när jag går ut med hunden. Det är så trist och grått och blött så nåt annat är inte att tänka på!
  Den första bilden var helt otroligt vacker och gjorde att man längtade ännu mer till våren!!
  KRAM
  Susie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑