Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Månadens favoritväxt 2013

Söndag 10 februari 2013

Min februariväxt för länksamlingen Månadens favoritväxt hos Anna Vattenkanna blir ett miniträd i min vintriga trädgård. För dess gracila växtsätt och för att det är vitt på sommaren, vitt på natten och vitt med snö på vintern. Alltså en riktig ljusglimt året runt, som jag också förstärker med ljus undertill.

Gissa vad?IMG_4351img_2991IMG_0828Rätt gissat.

Japansk dvärgpil

Salix integra ’Hakuro Nishiki’

Klarar egentligen bara zon 1-2, men på min skyddade insida i zon 5 trivs den perfekt.

Jag formklipper trädet varje år så det blir extra rosa-vitt och fint i kronan, men jag väntar tills jag ser hur vintern har gått fram.

Ha en bra vecka! Själv tänker jag smita iväg. Mer om det sedan.

Luna

manadens

0

13 kommentarer

 1. Vad kul! Det var en växt som jag inte ens visste om att den fanns. Den är verkligen gracil och är fin att titta på året om. 🙂

 2. Otroligt hur har du lyckats.
  Jag köpte den för ett antal år sedan och tog upp den ur jorden varje höst och grävde ner den i en jordhög och täckte över den helt.
  Planterade ner den på våren igen på sin plats.
  Men till slut gav jag upp och lät den vara då frös den bort:o(
  en är ju fantastiskt fin kanske jag skall prova igen och placera den väldigt skyddat.
  Jag bor också i zon 5.

  Trevlig Söndag

 3. Så snygg den har blivit tack vare din frissering! Grattis till att du klarar den i din höga zon.

  Kram

 4. Åh, ja, vilket bra val. Vacker både som vinterform och sommarträd på dina bilder.
  Har ett exemplar på ganska hög stam som stått i kruka flera år. I höstas tog jag mod till mig och planterade ut den. Visst, skulle ha varit vår helst, men går det så går det. Har inte lyckats förut så håller tummarna. (Bor i zon III.)
  Hej från Törnrosa

 5. Fint! Bra jobbat med att knäcka zonerna:)
  Ha det gott!

 6. mycket sött litet träd som jag önskar att jag kunde ha här hemma
  ha det så bra
  maggan

 7. Vilket vackert litet träd! Förstår att du gillar det. Det är så fint att belysa träd underifrån!
  Ha det bra,
  Carina

 8. Åh, vilket fint litet träd och så roligt att se det i vid olika tidpunker.
  Vårat sommartorp, som ligger 2 mil från Huskvarna i Fagerhult i Svarttorp ligger i zon 5 och 300 m ö h. Svårt att klara växter, om de inte tål höga höjder. Nere i Huskvarna och speciellt i Gisebo är det ju zon 1, Stor skillnad kan man säga!
  Kram från zonen 13 mil norr om ekvartorn/ Annelie

 9. Vilken fin favorit. Har också en Hakuro Nishiki som har stått i en gammal whiskey-tunna i 5 år nu. Än så länge har den klarat sig fint utan täckning./Kram Titti

 10. Jättevacker! Jag förstår varför den hör till dina favoriter! Om du bor i svenska zon 5 så undrar jag om den skulle klara min finska zon 4? Det borde ju vara nästan samma klimat… En sådan vill jag ha! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑