Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Måste bara först…..

Tisd.17 okt.  2017

Nu går det undan och snart går vi in i vintertid. Det känns mer och mer för varje dag. Med flera nätters nattfrost, kallare dagstemperaturer och snabbt fallande mörker är det dags att stänga ner.

Då infinner sig plötsligt det välkända måste- göra -innan och när man går ut för att ta tag i dessa göromål som att sätta vårlök och annat, då inträder ett annat ’måste utryck’ vi känner igen från barnen ’måste bara’ ….först….och på det viset gör man aldrig det man skulle,  fast man har varit ute flera timmar.

Känns det igen? Vem har plockat ut all denna rekvisita och alla pelargoner och annat som ska tillbaks. Och vem har dragit hem alla krukade växter och påsar med vårlök? Vem har lagt en jättestor jordhög på bilparkeringen?  Den måste förminskas. Lite uppröjt måste det väl vara i köksträdgården, även om kålen, mangolden och lite annat måste vara kvar. Hur kan det växa så mycket i rabatterna att det inte går ner att sätta  nya vårlökar och var i all världen var det nu exakt jag hade lökar i våras. Får kolla på bloggbilder. – Nej ,först måste jag gallra och slänga och  den växten sitter för nära  och en annan har inte växt som den ska. Får flytta, men  vart ? Kollar runt lite, Där kanske! men då  måste jag omdisponera ! Och här måste på mer jord och  klippas lite där. Och det ena ger det andra.  Lägger i kökslanden så länge, så löser det sig nog.

Låter det jobbigt? Neej då, jag har koll och är glad att jag har detta intresse.  Och så är det så skönt att få motion och höstluft för att sedan komma in i stugvärmen. Har du solat idag? frågar mannen. Nej hur så? Det har varit mulet och nästan regn. Ja men du blossar i ansiktet,  säger han.

Han vet inte vad det vill säga att vara en utejobbande trädgårdsentusiast. Det gäller bara att vara rätt klädd dvs lager på lager  utan någon som helst finess eller stil.

Idag har jag iaf äntligen satt en Trollhassel Hamamelis  ’Arnold Promise’ som blommar med rent gula tofsar i febr-mars.

och en ny näva Geranium ’Havanna blue’

Om lökplanteringen jag påbörjat får du veta mer en annan gång

Hälsar Luna

 

 

6 kommentarer

 1. Fnissar igenkännande! 🙂 Visst är det härligt att ha detta intresse. Än är det många dagar kvar av hösten att fixa och göra i ordning trädgården inför vintern. Tur det. 😉
  Kram Kristina

 2. Visst ger det ena det andra 🙂 Och klädstilen är jag-tager-vad-jag-haver här också… Men faktum är att alla lökar är nere, pelargonerna inne och en hel del annat fixat också. Det som står ute nu får stå tills jag tror det blir vinter på riktigt. Det är mina krukade buskar och träd samt kameliorna som får stå ett tag till.

  Men visst är det underbara dagar och stunder vi har nu 🙂

  Kram, Carina

 3. Oj, det här skulle jag kunna skrivit själv. Visst känner jag igen mig. Jag har planen klar när jag går ut och när jag går in har jag fått massor gjort, men inte alltid enligt planen. Och nöjd är jag ändå. Idag hade jag planerat aktiviteter inomhus för det skulle regna. Nu ser jag att det är uppehåll så efter lunch blir det nog utomhusarbete ändå. Idag är planen att röja bort tomatplantorna. Hade samma plan igår men då blev det lökplantering och borttagning av nässlor istället.

  Gillar dina nyinköp. Trollhasseln kommer att lysa upp i februari/mars hos dig. Och vilken vacker färg den nyinköpta nävan har.

  Önskar dig en skön dag!
  Kram Anita

 4. Så bra beskrivet, precis så är det. Man får gjort helt andra saker än man hade tänkt. När jag kommer in efter en hel dag har jag mer kvar att göra än jag hade när jag började. T o m ”solbrännan” känner jag igen.
  Vi har inte haft frost ännu och nu lovas det höstvärme och sol till helgen. Det skulle bli underbart, jag ska plantera vårlökar i kruka, bl a .
  Kram
  Marta

 5. Ja varje gång man går ut blir det mer att göra. Visst är det konstigt. Men vi får hoppas på en bra höst så att det är roligt att vara ute. Även om man kan klä sig efter vädret är det ju roligare om det är fint.
  //Helene

 6. lunasblogg

  14 oktober, 2017 at 21:21

  Tack ni som kände igen sig, Kristina, Carina, Anita, Marta, Helene!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑