Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Måttfullhet

Fredag 28 mars 2014

’Too much is tiring in the long run.’

Så tänker kanske inte en glad trädgårdstok, men en dag kommer även den dagen.

 ’Lagom’, ’Balans’, ’ Långsiktighet’  är ord jag brukar använda i jobbet, när det gäller mina kunder med måttligt intresse för trädgård. Det gäller dock inte för mig själv.

bild 3

Även jag faller för sinnevärldens lockelser med impulsköp och för mycket i förråd och rabatter. Instinkter och medvetande, känslor och planering, går dock oftast hand i hand.

IMG_1985

Ibland blir resultatet bra, men ibland blir det bara för mycket. Går jag ifrån ett stycke syns perspektivet bättre.

IMG_8425

En trädgård med mjukt flöde ger bra helhet sett ur det översiktliga fågelperspektivet. Det enkla är ofta det vackraste. Det lyfter alla platser även de mest svårdesignade. För mycket detaljer kan ha motsatt verkan.

Ytterst handlar måttfullhet om personlig smak. För den offentliga utemiljön gäller större hänsyn till måttfullhet.

Trevlig helg alla trädgårdsvänner!

Läs mer om hur andra tänker om ämnet ’ Måttfullhet’ på Blooming Friday.

 

 

 

0

10 kommentarer

 1. Jag älskar den där stora gröna busken som påminner om Monstera! Så maffig och inte alls måttfull! 🙂

 2. Herlige bilder! 🙂

  Klem Marit

 3. Kanskje det er vakrest – ja faktisk helt sikkert! Men sånne hagetullinger som meg liker så godt å prøve alt på en gang!

 4. Underbara och prydliga bilder!

 5. Sköna bilder att fästa blicken vid i arla morgonstund. Just nu, trots att det är minusgrader ute, fick jag lust att sitta vid ett av caféborden vid den frodiga grönskan och inta något läskande. Och så vackert det är med röda blomman i fågelbadet.

  Kram Anita

  • Trevligt att jag kunde bidra med en positiv sommarkänsla trots minusgrader. Här har inte varit frost i natt, första gången på länge faktiskt. Himlen är klarblå och vi ser fram emot en mysig trädgårdshelg. Tog ut sommarmöblerna till innergården igår. Där var 20 gr varmt.
   Må så gott!
   Kram Luna

 6. Ja, måttfullhet har nog aldrig varit riktigt min grej 🙂 Spårar lätt ur och behöver absolut ta ett steg bakåt för att se om jag helt har spårat ur.
  Kram Hélena

 7. Knepigt tema, kanske är det när det upplevs som självklart som det är vackert! Det ser enkelt ut, verkar gjort utan ansträngning. Fast samtidigt intressant, föder ens nyfikenhet. Balansgång. Skulle gärna vilja vara i den nedersta bilden.
  Ha det gott!
  /Katarina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑