Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Mellan ljus och mörker

Precis som med livet svänger vågorna. Som en klockpendel, tick tack och i tidvattnet – flöde och ebb eller energin i måncykeln. När det är som mörkast vänder ljuset och kommer tillbaks och tvärtom. Yin och Yang i ett nötskal. Enligt Feng Shui är det viktigt att lära av cyklerna inom alla plan. Har vi sovit dåligt och känner oss sjuka och orkeslösa ska vi vänta med att gå till doktorn, för nästa dag mår vi säkert mycket bättre.

Detta fenomen har märkts särskilt denna vecka med vintertid. Vi ställer om. Jag som är morgontrött gillar egentligen vintertid bättre. I iallafall innan vintern blir för extrem. Då är jag tacksam för ljusets återkomst igen.

Denna vecka blev dock lite svajig på annat sätt för oss. Förra helgen var maken jättepigg och vi gjorde roliga saker ihop och det var Halloween. På måndagsmorgon ringde doktorn från kirurgen. De hade hittat en del på röntgenplåtarna han tagit innan. För det första hade han blodproppar på båda lungorna och han skulle infinna sig direkt. Han blev inlagd en natt på intensivmedicin i Borås och fick börja med mycket starka Fragminsprutor för att lösa upp alla små proppar. Dessa sprutor ska vi fortsätta med hemma i minst 6 månader. ( jag är den som ger) Han fick dock komma hem dagen efter sedan man undersökt honom ytterligare för att se vad förändringen kan bero på. PSA prov visade kraftigt förhöjt värde och en tidigare fläck på ena lungan hade vuxit lite.

Som vanligt tar han det med ro, medan jag blir mer orolig. Det är ju jättebra att de ser det nu och går vidare med magnetröntgen och av erfarenhet vet vi att läkarkåren klarar det mesta nu förtiden, men väntan, ovissheten, ev. nya operationer och behandlingar tär.

Så för mig blev det mörkt igen trots allt. På torsdagen åkte jag dock med barnbarnen och tittade på Lights in Alingsås, vilket hade öppet sista veckan. Det hade vi sett fram emot.

Det blev en mycket lyckad kväll och på hemvägen hade vi ordlekar men även en del djupsinniga samtal om deras far, vår son, som omkom tragiskt i älgolycka för 8 år sedan. Gustav snart 8 år och inte född då ställer många frågor om sin biologiska pappa. Ser och hör pappa oss? Jag ville träffat honom. Farmor hur känns det att förlora en son? Är du ledsen än? Jag förklarade hur jag tänker och får tröst och att livet går vidare genom dem och att vi är innerligt tacksamma att de har ett bra liv ändå med en ny pappa och många som älskar dem.

I fredags på Alla helgonkvällen gick vi alla till graven tillsammans. Förut var de rädda för mörkret och döden och ville bara gå på dagen till minneslunden, men nu när de är större förstår de och uppskattar närvaron och kärleken i stundens allvar. De kramade mig extra länge och vi vet att tillsammans är vi starka.

10+

2 kommentarer

 1. Vilken fin dag tillsammans med barnbarnen. Måste ändå kännas bra att ha ett sådant samtal med dom. Tänk att det gått 8 år …
  Så tråkigt att det blivit försämringar för maken. Men skönt att han verkar ta det med ro men jag förstår så väl din oro. Men samtidigt är det väldigt bra att dom har så bra koll på allt och att dom upptäckte propparna i lungorna.
  Så vackert det var med Lights in Alingsås, måste varit fint att uppleva på plats.
  Idag for de första snöflingorna i luften här men inget som lade sig på marken. Men imorgon spår dom snöfall, får se hur det blir. Jag har ännu inte krattat löven i trädgården så jag hoppas den inte ligger kvar. Väntar med flit länge för att få med allt på en gång.

  Ha det så bra som det går nu Luna och hälsa maken så mycket!

  Kram Anita

  • lunasblogg

   8 november, 2021 at 10:42

   Tack snälla Anita!
   Ja det blev en ljus långhelg ändå, fast det var dystert dagarna innan. Båda barnen är mycket kloka och förståndiga, men känsliga så pappa är ett tungt ämne. Särskilt Gustav ställer många frågor och vill veta allt om pappa. Jag har blivit lite av en ställföreträdare eftersom Oskar och jag var så lika i tanken.
   Helgen blev mycket fin trots två dagars ösregn, vi lade bekymmer åt sidan, åt gott, promenerade och var på en jättefin konsert. Idag får vi ta nya tag.
   Lights in Alingsås är alltid lika fantastiskt, men det var första gången barnen var med. Värt en resa. Den gamla trästaden är verkligen levande och mysig året om faktiskt, men särskilt nu med förlängda öppettider och utländska gäster också. Sista dagen för ljusdesignen var dock igår.

   Tack för alla dina vänliga kommentarer hos mig.
   kramar Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑