Hur har julen varit?

Bra, om du frågar mig. Julfirandet på julaftonen var både trivsamt och roligt på vår altan, men inte som det brukar och det var svårt att få till några juliga bilder. Ett par tre timmar med solsken tack och lov, grill, eldkorg, glögg med tilltugg, kaffe och kakor, musik och julklappsutdelning blev det mysigt ändå.

På kvällen hade vi stort julbord som vanligt fast vi bara var tre, men aldrig var maten så god och välsmakande tyckte vi, fast jag hade förstås mer tid att njuta av den i lugn och ro än andra år då det varit många att passa upp. Julklapparna var inte heller så många i år. Det var bra.

Juldagen blev fantastiskt fin med solsken, rimfrost och en underbar solnedgång.

Här är bilder från kyrkogårdsbesöket hos yngste sonen, som tragiskt omkom i bilolycka 2013. Tur att han har en så vacker gravplats iaf.

Vi har verkligen inte varit bortskämda med fint väder. Har i stort sett inte haft sol sedan 6 nov. på Gustav Adolfdagen, då vi satt ute och fikade med bakelse minns jag. Annars regn, mörkgrått, blåst och de två senaste dagarna snöblandat regn varje dag. Snön lägger sig inte utan blir till moddigt slask på vägarna. Tidigare har det varit skönt att kunna gå i skogen. Idag har jag inte ens varit utomhus, men det är mysigt inne, särskilt nu i juletider.

I år ska jag inte göra någon årskrönika. Dels känner jag inte för att se tillbaks på året och dels har en massa bilder försvunnit från mig. Har inte haft något flyt vad gäller datateknik, inte ens med mobilen, så jag har fotat mycket mindre än annars, t o m bloggat mindre. Däremot har jag designjobbat mer än jag räknade med i början av året.

Nu vänder vi blad och ser vad 2021 har att erbjuda. Jag skrev redan den 15 nov. en kort Feng Shui analys inför Oxens år 2021, men jag återkommer med mer info till nyår hoppas jag. Ska läsa in lite mer först.

Kort kan nämnas att vi har ett mixat, svårtolkat år att vänta, inte så extremt som 2020 men ett år som handlar mycket om relationer, familjeliv, konsolidering och att hårt arbete lönar sig. Södra lägen får revansch, medan sydöstra och norra får mer besvärligt.

Färgerna för svårtydda 2021 speglar både metall och jord och t.o.m. Pantone väljer för första gången någonsin två färger som Årets färg 2021.

Dels en gul nyans som inger hopp: Illuminating 13-0647, samt en grå solid och grundläggande färg: Ultimate Gray 17-5104.

Det är så här vi får se på framtiden. Vi får bygga upp vår jord, vårt liv med hopp och styrka och kombinera med nya tankesätt.

7+