Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Men vad är det som händer hos Eks?

Tisd. 24 maj 2016

Ni som händelsevis passerat vår trädgård de sista dagarna har nog undrat. Vad händer?

Så här såg vår häck ut förra veckan. Bred och tät.

DSCN7329

så här ser den ut nu… ett skelett håller på att träda fram

IMG_0890

Ja,ja häcken var för bred förut och nu kommer den bli superfin säger proffset. Vänta bara.

DSCN7375

Det började med att de insynskyddande buskarna mot gatan  längst bort minimerades, en djävulsbuske och två björkspirea….

DSCN7328

….. därefter gullregnen som en gång  var sammanbundna i en båge över ingången till groventrén. De är nu så här glesa och luftiga. Föryngring kallas det.

DSCN7334

Det var egentligen inte planerat. Skulle bara ha hjälp med  rosbeskärning eftersom jag inte kan göra några trädgårdsysslor än p g a höftledsoperationen.

Men det pensionerade trädgårdsproffset som kom hit ville annat. Det mesta fick underkänt. Häcken, träden, buskarna ville han föryngra, hålla nere och glesa ur hårt. Ok då! När han ändå var i farten.

IMG_0884

Jag har tidigare visat  min nära 40-åriga Flammentanzros som blev så här liten efter hans beskärning.

IMG_0767

Även den  gamla smaragdthujan vid köksaltanen åkte ned. Det var vi alla överens om. Den har varit ett bra insynskydd men tar ljus för både rabatt och altan och altanen ska ändå byggas om i sommar.

IMG_0846

Skräphörnan före.

IMG_0851

och efter….

DSCN7330

Här satte vi istället en Acer palmatum’Dissectum’ och idag köpte jag till ett par spirea ’Goldmound’ också. Detta ska vara min gula hörna med inslag av orange är meningen.

och för övrigt har det regnat och åskat här, så nu ser det ut som det har snöat under äppleträden.

DSCN7378

Till helgen är det två månader sedan jag gjorde min höftoperation. Bara en månad till med kryckor är det sagt, men blir mest en krycka inomhus nu och nästa vecka får jag köra bil igen. Idag var jag hos frissan och gick lite i affärer själv, (intresseklubben antecknar tänker du, men för mig betyder det frihet och ork) Betyder mycket för mig nu.  Att också klara att  göra mer saker med barbarnen, det roligaste som finns.

…… och snart kommer klippmannen tillbaks och fortsätter renovera häckar. Längtar tills jag kan gå ned på knä och hålla efter min trädgård själv. Det är hopplöst att rensa ogräs nu.

Ha det gott!

Luna

7 kommentarer

 1. Förstår att du längtar efter att ta hand om din trädgård själv, men vilken tur ändå att du fick ett proffs att ta hand om det nödvändiga arbetet med all beskärning! Det blir ju jättebra när det blir lite grönt igen på häcken mm.
  Men bäst att ta det lite lugnt med höften, så du blir riktigt återställd och kan göra allt du vill sen! Vet hur jobbigt det kan vara, min mamma opererade ju sina höfter, inte mindre än tre gånger… (den första hann med en gång till för hon var så ung när hon opererade den första gången, och de kanske inte höll så länge på den tiden, hur det är nu vet jag inte) .

  Må gott och ta det lugnt!;)

  Kram Gunilla

  • lunasblogg

   25 maj, 2016 at 19:29

   Tack för omtanken, Gunilla!
   Det var tråkigt för din mamma. Jag hoppas verkligen inte det blir med mig som med henne, men materialen och tekniken är mycket bättre nu. Det som kan hända är att jag får ta min andra höft sedan, för jag har en viss förslitning på den också, men nu när jag måste belasta den andra sidan, har jag fått mycket mer ont i den.
   Må så gott du med.
   Kram Luna

 2. Men oj vad det händer saker hemma hos er! Säger som Gunilla, vad bra att du fick hjälp med all beskärning. Och grattis till egentid, i dubbel bemärkelse, så skönt att höra att det går framåt. Har njutit av dina tulpaner i tidigare inlägg, så fint!
  Kram Kristina

  • lunasblogg

   25 maj, 2016 at 22:13

   Ja, det var oväntat. Tycker vi klipper hela tiden men inte så här drastiskt. Sedan gäller att hålla det också.
   Tack och kram
   Luna

 3. Ojojoj! Jag hinner inte säga mer just nu, men sak försöka återkomma!
  Sköt om dig!
  Marta

 4. Oj, oj, oj … här händer det saker minsann. Vilken tur att du fått ett proffs till hjälp. Här är det mannen som klipper häcken och jag skällde på honom förra sommaren för jag tyckte han klippte alldeles för mycket på sidorna. Den blev också lite skelettlik och jag trodde den var förstörd för han är verkligen inget proffs. Han tycker mest det är kul att gå fram med häcksaxen. Men gissa vad! I år är den tätare än vanligt så det fungerade hur bra som helst. Tänk så fint det kommer att bli hos dig och det nya hörnet blev ju jättefint med den lilla lönnen.

  Önskar dig en fin dag. Idag regnar det för fullt här men det är välkommet för det har varit snustorrt i alla rabatter.

  Kram Anita

  • lunasblogg

   26 maj, 2016 at 20:49

   Ha,ha här är det mannen som klipper häckar annars och han är tvärtom rädd att klippa för mycket. Häckmannen har varit här idag igen och min måbärshäck är verkligen ynklig nu, men som infattningshäck ska den vara liten. Lönnhörnet blev också fint med de gula spirorna. Vi har fått regn ett par dagar nu, fast idag sken solen så jag hoppas allt ska ta fart nu.
   Kram Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑