Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Midsommar med sol, vind och vatten

Måndagen den 25 juni

Ja, midsommarvädret var som väntat. Ömsom sol, ömsom regn och en del blåst.

Vi hade tur. På midsommarafton var vi i  Lundsbrunn  och dess  anrika brunnspark. Hit reste folk redan 1724 för att dricka brunn och kurera sig i de vackra omgivningarna. Nu är det mest golf, fester och konferens som lockar. Vi åkte hit med lövat ånglokståg från Skara. En upplevelse i sig. Lokvisslan fick ungarna att jubla. Där var det stort midsommarfirande hela eftermiddagen med stångresning, lekar och dans, tal, musikartister och mycket mera. Bara parken är sevärd.

Vi hade sillpicknick med nubbe och jordgubbar med oss. Vädret var skönt, men väl hemma sent på kvällen vräkte regnet ner.

Midsommardagen var vi på Öckerö och Hönö och där sken solen från blå himmel det mesta. Passade också på att kolla in hembygsgårdarna på Öckerö. Nedanför kyrkan ligger en samling gamla hus i lummig miljö ca 200 år gamla. Det är förutom själva hembygdsgården, hönshuset med levande höns, förrådshus med gamla verktyg, handelsbod, sjapp, spruthus, skolsal. I denna mysiga lilla miljö firas midsommar varje år. Också ett bra utflyktsmål om  sommaren blir regnig hos dig. Annandagen åt familjen hel inkokt lax här hos oss. Det har blivit tradition. Att det regnade och vi fick sitta inne gör inte något för barn med spring i benen. ( sista bild)

1 kommentar

  1. Åh vad roligt att få bekanta sig med din blogg. Jag gillar verkligen Feng Shui det är så självklart för mig på sätt och vis även om läran/ filsofin är en vetenskap och trädgårdsdesign.. Kan det bli bättre. Kul att du är en följare av min blogg. Kram pia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑