Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Min gröna vinterträdgård

Onsd. 3 januari 2018

Hej och  God fortsättning!

Här kommer ett gäng bilder på min gröna  vinterträdgård , som än är utan  snö som ligger,  för här finns både vinterblomning och hopp om kommande vår mitt bland den kvarvarande julen.

Är så glad för att mitt Hybridkejsarolvon Viburnum Bodnantense ’Dawn’ fortsätter att blomma sedan i november… trots snöblask och vissa kalla nätter.

…. och att det är så mycket knopp på azaleorna…. förut gick de inte bra här….

….och för att den formella sidan mot gatan  alltid ser ok ut i alla väder och årstider

….och för Syddracenan  ’ Red Star’kan överleva ute i ett hörne under verandan så här länge och dessutom ha blommande penséer kring fötterna. I år ska jag prova att täcka den om det blir kallare än minus 5 grader.  Har absolut ingen plats för vinterförvaring av den. (De små kålplantorna du skymtar är sådant jag nyper av då jag inte orkar springa ut till köksträdgården och hämta grönt.

…och för alla dessa små vintergröna växter som går att köpa superbilligt nu och som håller i många år. Se tex på kloten i stora krukan, de är minst tre år gamla. Lika fina året om. Silvergranen är monterad dock.

… och för att jag är förväntansfull på denna nygjorda plats vid köksverandan med alla magnoliaknoppar som jag skyddar  mot glupska munnar…

….och hur all vårlök jag satt här ska bli …

…..och finns det inget annat av intresse, så kan man ju ta vara på vackra nedblåsta grenar och lavapinnar och dekorera skräpiga områden med….

….när man har en trädgård gör man som man vill…..

….än är inte julen över riktigt … inne har jag många amaryllis kvar att vänta på. Me like!

Alltså, så även om det regnar och stormar finns alltid något att glädja sig åt…

Kram Luna

 

0

8 kommentarer

 1. Absolut finns det det 🙂 Det är nog mest sinnelaget som avgör om jag hittar det eller ej. Ett vinterblommande olvon känner jag är ett måste nästa gång. Tack för tipset, ska ta och kika efter vintergrönt som säljs ut nu. Det är fint att ha olika krukor att möblera med under vintern.

  Nu har jag läst om frösådder som börjat visa sig i vårvärmen som varit så det är nästan så jag längtar hem från snön och skidåkningen 🙂

  Kram, Carina

  • Ja köpte faktiskt på mig mer idag 5 st för 40 kr är som hittat. Låter härligt att se ren snö .
   Ha en fortsatt bra semester.
   Kram Luna

 2. Ja du är ju en mästare på strukturer, vilket visar sig på vintern. Jag jobbar på det….
  //Helene

 3. Men så fint det är, ditt hybridkejsarolvon. Så smart att ha en närodling av kål också. Grattis till azaleaknopparna, eller är det en rhododendron? Bladen ser ut att vara kvar än? Ett tips är att täcka den med säckväv när vårsolen börjar komma. Blir det en blandning av soliga dagar, kalla nätter och kalla vindar kan annars knopparna torka bort. Det hände med många rhdodoendron och azaleor här omkring förra våren. Jag täcker alltid mina och ibland har någon gren slunkit ut och på den har knopparna torkat.

  Kram Anita

  • lunasblogg

   10 januari, 2018 at 14:58

   Tack Anita! Jo, det stämmer, just denna är en lågväxande gul Rhododendron ’ Wren’ köpt hos Sara Brenne, men jag kallar slarvigt alla mina små roddar och städsegröna alprosor för azalea. Jag vet, jag täcker också där det behövs, dessutom har jag flyttat revalprosen ’Scarlet Wonder’ till en skuggig plats nu. Mina rhoddar och alprosor står skyddat mot norr och no och det brukar gå bra.
   Kram Luna

 4. Att ha en grön trädgård året runt är en utmaning ch inte helt lätt tycker jag.
  Men varje år blir det några nya som får bo någonstans.

  jag såg din kommentar hos Anita om att många slutar blogga och förstår och håller med om din oro.
  Det är verkligen trist eftersom många helt tydligt väljer Instagram och lägger upp lite bilder och skriver godmorgon. Det ger inte mig mycket alls eftersom jag gillar det skrivna ordet och vill få tips, råd och inspiration.
  Jag tycker så synd om nya ”trädgårdister” som behöver tips och inspiration (som jag fick) att inte kunna få det! Men jag tänker inte sluta heller 😀

  Kram

  • lunasblogg

   10 januari, 2018 at 21:51

   Ja bloggintresset känns lite avslaget nu fast det kan bero på årstiden för de flesta med Instagram har sin blogg kvar, men gör färre blogginlägg. Sedan finns det undantag på Instakontona också, vissa har jättemycket och innehållsrik text där. Det som gör att mitt bloggengagemang kan verka mindre är att det är så krångligt att kommentera numera med verifieringssystemet många har eller på mobilen som jag använder mest för att det är tufft för ryggen att sitta vid stora datorn mycket. Måste prioritera min tid. Men jag tänker inte sluta blogga heller.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑