Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Mina bästa trädgårdstips

Torsd. 18 febr. 2016

Denna vecka är temat våra bästa trädgårdstips på Blooming Friday.  Ja, vad tror du jag visar då?

Designtips enligt Feng Shui förstås. Det har jag massor av.  Men jag relaterar med några från ett inlägg jag gjort tidigare nov. 2011.

’5 Feng Shui tips för trädgården’, fast jag har uppdaterat det med lite mer text och nya bilder nu.

luna7

Varsågod om du vill jämföra med dina tankar om trädgård.

Klicka här 

Trevlig Helg!

Det blir skitväder, men vi drack faktiskt kaffe två gånger i trädgården denna veckan. Skönt!

kram Luna

0

14 kommentarer

 1. Så fine bilder! Det ser veldig harmonisk ut 🙂

  God helg!

 2. Nu har jag läst dina fem Feng Shui tips. Intressant som alltid. Det där med att plantera udda antal 3, 5, 7 osv har man ju alltid hört men egentligen inte tänkt på varför.

  Önskar dig en fin helg!

  Kram Anita

  • lunasblogg

   19 februari, 2016 at 16:44

   Tack, i Asien anses udda nummer var de mest tursamma också, därför de påminner mest om storheten i naturen. Konstruktioner som byggts av människor är motsatsen så ihop med dessa passar jämna nummer bättre. I västvärlden har vi ett mer enhetligt linjärt tankesätt på olika plan, tex att vi förflyttar oss snabbt framåt mot ett mål utan att se så långt åt sidorna. Då ser vi bara det som finns precis på var sida om vägen och ingången. Alltså lite mer trångsynt om man vill hårdra. Om vi vill må bra ska vi eftersträva ett naturligt utryck ute i själva trädgården. Det ger balans åt byggnaders jämna rakhet.
   Oops det blev ett långt svar nu igen. Förlåt!
   kram
   Luna

 3. Det är intressant det du skriver. Jag som river huvudet tomt på hår snar för att lösa min uppgång som är alldeles för trist och jag gillar inte raka gångar upp till hus. Ska läsa dina inlägg mer noga kan kanske hitta nåt där. Så kanonbra tips har du allt.
  Ha en fin och härlig helg
  Kram Meta

  • lunasblogg

   19 februari, 2016 at 16:22

   Det finns hur många sätt som helst att få en trist rak gång mer intressant, fast jag kunde inte ta upp dem alla här. T. ex. mönsterläggning på tvären som kortar av, halvmånar, rundlar, luftiga pergolatak med växter inte hela vägen utan upprepande i sektioner, kullersten i ytterkanterna i böljande form, infällningar av bänkplats vid sidan av gången som omsluts av planteringar, ringlande planteringar som halvmånar i zigzag form vid sidan m.m.
   Kanske ska visa bilder på sådana lösningar en dag, eller delar av mina gamla ritningar.
   ha en bra helg!
   Luna

 4. Fantastisk harmoni i bilderna, jag suger i mig alla tips du skriver 🙂 Tänk om man själva kunde lyckas så bra. Men vilken tur att man hela tiden kan lära sig mer och vilken lycka att det finns så många goa människor som delar med sig av sin kunskap!
  Ha en fin helg!
  Kram Gunilla

  • lunasblogg

   19 februari, 2016 at 16:08

   Tack snälla Gunilla!
   Vi lär alltid något nytt av varandra eller rättare att se på saker och ting.
   Kram Luna

 5. Ja det är intressant Feng Shui, det ger nya infallsvinklar. Tror det är det man känner då man inte är nöjd med något..att harmonin inte stämmer.
  Jag önskar dig en underbar helg!!

 6. Kloka ord o fina bilder. Just gångar som slutar i intet känns jobbiga . När jag jobbade med design på en kyrkogård, fanns sådana gångar som gick rakt mot en häck! frustrerande , men för att man skulle kunna gå mellan gravraderna förstås, men jag hade önskat att de hade sått gräs där istället. Inte det men en del annat hann jag med iaf under året jag var där. Trevlig helg! Monica

 7. Tack för att du dela med dig av dina feng shui tips! Grubblar som bara den på hur jag skall få till våran entré, som är en tråkig ”helikopterplatta” i form av bilplats på tråkiga stenplattor… har ännu inte lyckats komma på hur jag skall göra, för det är ju inte kul som det är nu…men jag jobbar på det och vill ha mjukare former och avskärmningar…

  Må gott!

 8. Tack, det var mycket intressant läsning! Fick en del att fundera över 🙂 Kram Katarina

 9. Harmoni og flyt er ord jeg forbinder med din design. ”Tørrskodd rundt hele huset” håper jeg å oppnå når jeg endelig får byttet ut trappen på baksiden, som blir farlig glatt ved nedbør…
  Ellers har jeg en gang som leder rett ut på en skogssti. Spennende, eller hur 🙂
  Takk for tips som vekker ettertanke.

 10. Hej Luna.
  Idag hittade jag din trädgårdsblogg, vilken lycka 🙂
  Så många fina tips och denna härliga harmoni i din trädgård. Love it!
  Vi har under 5 års tid gjort om en trädgård i Frankrike där vi nu bor. Tänk om jag hade hittat din blogg då.. ja ja det finns saker man kan ändra på. Så det är bara att ta fram skissblocket igen.
  Har en trist entré, rak gång in mot huset och den skall på något sätt ändras men jag vet ännu inte hur.
  Kommer att följa dina inlägg med största nöje. / tack hls Tina

  PS har skickat din länk vidare till en fransk väninna som oxå tycker om trädgård och FengShui och det går ju att få översättning av sidorna DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑