Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Mina bästa tulpaner är från Lidl

Tisdag 19 maj 2015

vas

Innan bloggämnet Tulpaner blir alltför uttjatat vill jag bara visa mina finaste och bästa . De jag gillar att sätta i vas för att de fläker ut sig. De som jag har mest av och som klarat sig undan Bambi. Jag njuter verkligen av denna tid med mycket tulpaner i trädgården under tiden perennerna växer till sig.  Både jag och maken fyller år i veckan . Vi är lika gamla så när som på fyra dagar. Då är det tulpaner på bordet.

Jag har börjat köpa mycket blomsterlök från Lidl för att utbudet är annorlunda, prisvärt och av Premium Quality.

Häromdagen skrev jag att det var en tulpan jag inte hittade namnet på. Jag letade i arkivet om jag fotat påsarna. Ja, det hade jag men där syntes inte all text.

pasar

pasar2

Jag brukar dessutom spara framsidan på påsen i mitt arbetsskåp, men nej inte på denna, min absoluta favorit som ändrar färg mer än någon annan. Högst irriterande. Är det någon som vet vad den första jag visar här heter? Den slår ut som gul och vit, inte så kul, men sedan ändrar den färg till rosa och i vas slår den ut som gul med rosa kanter. se nedan.

 

utannamn3

Två småpåsar satte jag bara och så här mycket blev det. Varför? Jo för att varje stjälk har många blommor. På någon räknade jag till 10 st. (De röda och orange tulpanerna som finns kvar i floxrabatten är rester från de tidigaste mixade i varma färger, men fick vara kvar ett tag.

Nu.utannamn2

SvrabattHär två veckor senare och de har övergått i rosa och floxen bäddar in dem mer.

vas

Sedan kommer de vita liljetulpanerna Sapporo i sällskap med Queen of Night som egentligen inte är min favorit , men jag hittade inte svarta liljetulpanlökar i höstas. Jag vill alltid ha kombinationen av Yin och Yang här.

sapporotulpan

Då gillar jag bättre Black Parrot. Den ändrar sig också mycket i utveckligsatdiet

blackparrot

En ny bekantskap för mig är dessa två i kombination Haming Club och Night Club. Underbar karminröd färg som går igen. Bilden ger inte riktigt rättvisa och den är inte fullt utslagen.

nightclub2

En strikt och mer vilsam tulpan är Shirley. Den lämnades inte så många kvar av i år dock

shirley

Fyllda låga tulpaner  i kombination med cremgult och rosa gillar jag. I slutspurten nu dock.

upstar

Upstar och Crème Upstar

gulrosatulpaner

Några tulpaner har inte slagit ut ännu riktigt. Det finns mer att vänta på.

olikatulpaner

Den rosa heter Pink Impression och har stått otroligt länge, den till vänster är Elegant Lady som jag alltid brukar ha och favorit och längst bort Blushing Lady

har du nu orkat så här långt kan jag tillägga att…….

i början på säsongen har jag tulpaner i rött, knallgult och orange. Inte längre. Nu ska det vara mer romantiskt, elegant eller dramatiskt.

sydrabatt2

 Låga fyllda Sunlover och en gammal Orange Emperor (den sista blommar alltid igen) har den på fler ställen. Båda har nu blommat över sedan länge.

Varje tid har sin energi. Nu tar allium strax vid och trädgården kommer gå mer åt lila och blått.

vi hörs

Luna

9 kommentarer

 1. Bra tips Luna – det skall jag komma ihåg att kolla på Lidl i höst !
  Din gula okända skönhet var jättefin och med så många blommor på varje stjälk – ovanligt !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

 2. Många fina tulpaner har du! Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med den du saknar namnet på. Skickar dig en grattiskram i förskott på födelsedagen! Kram Merja

 3. Förstår att den namnlösa skönheten är en favorit, tio stjälkar på en lök och så vackra dessutom.
  Allt gott
  Anette

 4. Hej! Jag har bara två stackars tulpaner i en av rabatterna. Om jag inte minns helt fel grävde jag upp tulpanlökar på Villa Linnea och grävde ner på Gården, men jag kan minnas fel. Det skulle i så fall vara en/flera(?) sorkar som har kalasat på lökarna under vintern. Hm! Påskliljorna blommade så fint, men det äter tydligen inte sorkar!?
  Till hösten blir det att storhandla tulpaner och andra lökar … på Lidl kanske?! Kungsängsliljorna saknar jag också.
  /Eva Linnea

 5. Vackra tulpaner i mängder!
  Skulle aldrig kommit på att handla lökar på Lidl, men kan tänka mig att de tar in ett annat sortiment. Bra tips!
  /Sheegwa

 6. Många vackra tulpaner hos dig, kan tyvärr inte hjälpa dig med de saknade namnen. Köpte också massor av lökar på Lidl och de allra flesta kom upp som de skulle.
  Önskar dig en fin vecka!
  Kram Kristina

 7. Men så roligt att du har så mycket tulpaner trots dina besök av Bambi. Det var väldigt bra att veta att Lidl har bra lökar. Dom ska nämligen bygga ett varuhus med gångavstånd från mig. Det ser jag fram emot. Har hört andra som handlat på Lidl och varit nöjda … fast någonstans såg jag någon som köpt något som blev något annat. Men det har å andra sidan hänt mig flera gånger på Plantagen. Jag håller med om att den översta är fantastiskt vacker. Och det hörs ju på din beskrivning, hur den skiftar och blir mer och mer vacker och romantisk.

  Såg din kommentar hos mig. Du hade helt rätt kan jag säga 🙂 och … ett stort Grattis till dig på födelsedagen! Ha nu en fortsatt fin födelsedagskväll och kommande vecka 🙂

  Kram
  Anita

  • Grattis själv Anita!! Hoppas du haft en bra helg. Det har jag, nyss hemkommen från Helsingfors. Tror att det kan vara sommarlök som kan missa i färg ibland. Tulpaner och andra tidigblommande lökar är pålitliga.
   Kram Luna

 8. Många härliga tulpander och färger. Tyvärr har jag inte namntips. Men jag har tänkt på att tulpansäsongen varit väldigt lång och fin i år. Kanske för att jag satte nya lökar och de blommar lite senare. Men vackert är det 🙂 Grattis i efterskott till er!

  Kram, Carina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑