Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Mina julsaker

Lördagen den 14 december 2012

Känner att jag måste visa lite bilder härifrån och nu efter gårdagens  alla sommarblomster.

bild

Jag är en sådan som gillar julen och att ta fram ärvda saker och dukar. Jag har egentligen väldigt mycket, men har inte plats för allt och så vill jag ju ha det lite strukturerat också.

Det juligaste är inte framme än som alla tomtar och själva granen, men änglar, madonnor och lite ljusare pynt och en och annan duk kom fram till Lucia då vi hade jämn födelsedag här. Äldsta sonen 40 år . Kan  du förstå vart tiden tagit vägen? Det var som igår jag låg och födde och hörde Luciatåget närma sig i korridoren. Han fick också heta lille lussegubben i födelseannonsen. Nog om det. Vad jag ville säga var att jag gillar änglar, madonnor, vackra textilier och udda gammaldags julpynt. Och katter för er som inte vet. Eller sagt alla djur.

Ursäkta den här katten har inget bordskick, men han älskar julen. Han ville absolut vara i fokus när jag skulle fota lussefamiljen från 60-talet, på tal om Lucia.

bild

Denna julängel gjorde min mamma på 50-talet och alltsedan dess har den varit framme varje jul. Jag älskar den och tänker på henne där den står.

julängel

Sådana här pappersänglar hänger på toadörrarna i vårt hus. De gjorde jag för 14 år sedan av vikt och klippt silkepapper, tårtpapper i guld, stomme av platt toarulle, ett bokmärke och ett band.

pappersängel

Detta är också en favorit gjord av en kompis till mig för ca 10 år sedan. Den är utsågad ur en skiva och målad på. Den har du som läst min blogg kanske sett förut.

angeln

En del är inte så juligt, men gör sig bra ändå nu. Den trekantiga krukan med änglar är köpt på loppis. Det är spotljuset ovanifrån som ger effekten med trapphuset nedanför.

madonna

Grisen är så gammal så jag vet inte. Det har varit en spargris förut. Duken broderade jag för många år sedan.

julgris

Liksom denna julbonad. Mönstret har jazzsångerskan Monika Zetterlund ritat.

julbonad

Denna duk är dock ärvd. Jag tar fram mer sådana till julen Den gamla staken köpte jag på loppis för många år sedan. Tänk, så bra kvalitet det var på grejerna förr!

bild

Till sist några jättegamla ljusstakar som knappt har någon färg kvar. De får stå på det ärvda skåpet från tidigt 1800-tal. Solguden är mitt påhitt uppe i ett mörkt hörne.

små ljustakar

Trevlig tredje advent på er alla! Söndag är vi bjudna på granhuggning och julmys på landet. Det blir det gamla gänget. Trevligt!

2 kommentarer

  1. Julen er traditionernes og historiernes tid. Elsker julestads med netop historier fra familien før i tiden. Genkender det hele, men bliver alligevel overrasket hvert år – som gamle venner man igen ser og bliver lykkelig for at byde indenfor i huset.

    Mange julehilsner fra Katinka

  2. Gammalt pynt som man plockar fram år efter år är det finaste, tycker jag. Något litet nytt kan man väl alltid plocka in, men det gamla är ändå vackrast! Nytt för i år för mig är ett flaggspel med texten JULEFRID.
    STOR adventskram från Eva Linnea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑