Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Mitten av augusti 2018

Lörd. 18 aug. 2018

Här kommer veckans blogg för vecka 34. Hej och hå… vad det går.

Sedan en vecka tillbaks har vi gått in i lugnare, svalare  och våtare sensommar. Inte mycket regn varje gång men många bäckar små.

Här Chilin Black an´red min snyggaste chili,  mild också

Morgnarna har ofta varit soliga  och dagstemperaturen mellan 19-22 gr.

Blomman för dagen var gömd tidigare men börjar sätta fart nu

I vecka 34 börjar skolan här, sommarprogrammen är slut och också de allra flestas ledighet. Utom för oss som är halvt om halvt daglediga pensionärer förstås. Men när jag tittar i kalendern är den fullspäckad av aktiviteter och möten.  Känns positivt. En och annan roadtrip och restaurangbesök gör vi också när det inte är så varmt längre.

Trodde visserligen att vi skulle fått mer regn denna veckan men det är mycket fukt på natten och t om sommarblommorna gör ett ryck tillbaks Tex Bacopa  som jag var på väg att slänga i början av förra veckan. Med mulet väder är det också lättare att fotografera, fast mörkret kommer fort.

Det börjar se tomt ut i köksträdgården, fast under jord döljer sig både potatis, morötter och ännu mer lök. Det var bara det att den torra blasten såg så trist ut när jag hade två visningar förra veckan så jag rensade bort. men jag lämnade kvar sommarblommor, kål och vissa bönor, ruccola, dålig persilja, målla, trädgårdsyra, squash, rankspenat och örter. Driver upp sallat inomhus nu, har tyvärr p g a torkan blivit ett gapp i år.  Luktärtorna slängde jag ganska snart, inte min grej. Kanske för att vi reagerar på doften .

Tidlösan har börjat visa sig ser jag.

Det som är kvar att blomma är olika astrar, mycket mer av rosenskära och andra sommarblommor, kärleksört, remonterande rosor, Silverax Brunette, nedklippta nävor, ulleternell, sedum ja en hel del faktiskt. Den brända gräsmattan väntar vi på….kanske blir det renovering.

 

Ghislane de Feligonde

Munstead Wood

Skuggorna blir längre, mörkret smyger på fortare.

Vi går mot höst och länken Trädgårdsfägring fortsätter och vill att vi ska ge tips på  temaförslag.

Ha det gott!

Luna

0

5 kommentarer

 1. Peter Söderberg

  18 augusti, 2018 at 18:47

  Härliga bilder där även maken får vara med på bild! Njut av sensommaren hälsar vi från ett lite blåsigt Trönningenäs, just nerkomna från en vecka i Saltsjöbaden. Lev väl / Marie Anne & Peter 👍😘🥂

 2. Vilken kul och fin chili! en har jag aldrig sett tidigare. Jag har odlat en med fina klockor i år. Jamaican Bell heter den.
  Mycket fint har du som blommar än. Tycker mycket om bilden på din rabatt med piprankan!!
  Ha det fint!

 3. Du har en underbar trädgård som jag även ser på Instagram, men det är ändå mer fantastiskt med din blogg. Ger en bättre helhetsbild.
  Verkar vara ganska okej väder i Sverige nu efter den heta sommaren.
  Idag regnar och blåser det här i Wales, men igår var det riktigt fint.
  Önskar dej en skön söndag!

 4. Visst är det så att trädgården verkar ta ett nytt tag nu när det blivit svalare och har regnat, både i blomsterrabatterna och i köksträdgården. Just i dag upptäckte jag att en frösådd vädd hade överlevt både torka och hjortar. Flera växter som sett helt döda och nedvissnade ut visar plötsligt små nya blad, precis som på våren. Härligt.

  Din trädgård är ju bara helt magiskt vacker!
  Kram från Eva LInnea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑