Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Mitten av augusti 2019

Nu börjar det kännas som höst efter det myckna regnandet, men trädgården levererar ännu. Den brukar faktiskt var ganska fin i augusti eftersom jag planerar för långsiktighet i blomning. Nedklippning av överblommat hjälper också till att dra ut på säsongen.

Ghislaine de Feligonde blommar hela tiden om än inte lika kraftfullt som i juni och juli
Engångsblommande enkla rosor förlänger säsongen med fina små nypon.
den gröna strukturen är oförändrad hela året i den formella skuggigare delen av trädgården
…. medan södersidan bjuder på ett helt annat utryck
där det behövs sätter jag en hög kruka med blommande Oxalis eller liknande som jag har sedan gammalt
Det börjar mörkna redan vid 9-tiden nu och då är belysning viktigare än på försommaren. Här över ett porlande vattenarrangemang i form av stora blad som kanske inte syns så tydligt här
Hortensior och syrenhortensior är som finast nu. Här är två som står i kruka. Den vänstra är ’Wims Red’ som blir mörkröd och ’Pinky Winky’ rosa-creme
Buddleja är något som inte klarat vintrarna här tidigare, men nu när jag satt denna ’Buzz pink Purple’ ( till höger) på skyddad upphöjd varm plats ser det ut att gå. Den blommar dock lite sent tycker jag, först nu, men bättre sent än aldrig.

För övrigt längtar vi faktiskt att sommaren ska vara över snart och att vi kan gå in i andra tider. Märkligt tänker du när trädgården blommar. Men du som följer mig vet. Makens krafter är i botten.

Ha det gott alla som fortsätter att läsa min blogg och tack för allt stöd.

Luna

0

4 kommentarer

 1. Hej Luna!

  Jag har inte varit bloggaktiv på ett tag men jag har läst dina inlägg även om jag inte kommenterat.

  Som vanligt bjuder du på en bukett med vackra trädgårdsbilder. Din formella del är verkligen vacker. Och så smart att ha höga krukor till hands att sätta där det behövs.

  Så roligt att du lyckats med Buddleja. Jag har försökt (jag vill ju ha hit så många fjärilar som möjligt) men dom har alltid fått börja om efter vintern och blommorna har aldrig hunnit slå ut. Så även om dom slår ut sent hos dig så hinner ju fjärilarna dit. Jag har istället vitlysing, solhatt och solbrud som fjärilsmagneter.

  Tråkigt att höra att makens krafter är i botten. Men det är ju en tuff behandling han går igenom också. Förstår att ni båda längtar efter hösten. Och hösten är inte fel naturmässigt heller, tvärtom.

  Ha det så bra nu och hälsa maken så mycket!

  Kram Anita

  • lunasblogg

   19 augusti, 2019 at 20:00

   Tack snälla du, det ska jag göra! Idag fick han besked om att värdena blivit mycket bättre, tack vare sprutorna för att få mer vita blodkroppar som jag ger honom hemma i 5 dagar varannan vecka efter varje 48 tim. pass med cellgifter.
   Jag kommenterar nästan aldrig heller numera för det har blivit så krångligt , men hos dig går det lätt. Jag vet att du inte brukar blogga så mycket under sommaren, det är helt Ok. Jag har ett inlägg i veckan, men det blir inte speciellt mycket Feng Shui på sommaren tyvärr utan mer dagboksanteckningar för att minnas till ett annat år.
   Denna sommaren är inte annars en sommar man vill minnas utan dra ett streck över.
   Så var det med mina Buddleja också förut, de hann inte riktigt slå ut. Få se hur det blir nästa år på olika sätt.
   Ha det bra ni också .
   Kram Luna

 2. Hei Luna.
  Veldig kjekt å finne bloggen din.
  Du viser bilder fra en nydelig hage. Området med alle de klippede trær og busker liker jeg veldig godt.
  Buddleja regner jeg med er det vi kaller sommerfuglbusk, den er vakker, men to ganger har jeg forsøkt å ha den, døde begge gangene. Flott at du har fått den til.
  Lys i hagen er veldig flott utover i de mørkere kvelder nå.
  Forstår at du har sykdom tett på deg og krysser fingre for dere.
  Hilsen fra Turid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑