Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Mitten av mars 2018

Fred. 16 mars 2018

Sen och ihärdig vinter gör att man inte fotar så mycket utomhus nu. Det har varit väldigt lite sol också. Men idag sken solen ganska mycket, fast temperaturen och vinden var inte nådig. Inne var det dock ljust och fint.

Vi har ett tjockt snötäcke med skare.  Någon dag kan det tina upp lite från gator och trottoarer. Då blir det genast lättare att gå, men på natten fryser det på  igen.

Solen idag gjorde att jag la på säckväv på buxbomkloten på den nordvästra framsidan. Det är ingen vacker syn, men eftersom jag ska vara med i Tusen Trädgårdar vill jag att de ska se ok ut efter den här vintern.

Det är maken som skottar snö men runt huset skottar han inte. Så på altanerna ser det ut så här nu.

Mot Sydväst är det mycket skönare att vistas. Jag satt faktiskt på köksverandans kant med benen på gruset idag en stund.  Det var riktigt skönt trots en isande vind för övrigt utomhus.  Det blir nog så att SV blir lyckosamt,  så som jag skrev om i Feng Shui prognosen, i iallafall för mig som nr är 6,( ler)  Denna plats gjorde jag om sent förra året, så jag är nyfiken på hur det blir

Denna veckan öppnade min favoritleverantör av blommor igen för säsongen ( Lasses Blommor i Olsfors) Om du händelsevis har vägarna häråt kan jag säga att de gör ingen besviken, är superbilliga och har stort sortiment. ) Då är det vår, när jag kan börja fynda växter  igen. Fast idag kunde jag förstås inte sätta ut något på hela dagen, så vårblommorna fick stanna inomhus. Järnkrukan närmast är ny , köpt på Sandandes blomsteraffär. Två blomsteraffärer på nära avstånd är inte helt fel.

 

Ha en riktigt bra helg, alla !

Luna

0

4 kommentarer

 1. Fint inlägg trots bedrövlig vårvinter. Jag saknar helt inspiration.
  Solen gassar på här också , men jag har inte en chans att skydda allt, du vet, blåbärsbacken och min vintergröna samling. .. det är en del.
  Om två veckor är det påsk, så jag ska pynta lite inne idag. Så som du gör. Men jag lääängtar ut, varit fånge i mitt eget hem i flera månader, känns det som.
  Roligt att du anmält dig till Tusen Trädgårdar!
  Kram
  Marta

 2. Tycker du har fått till vårkänslan fint trots skare och minusgrader. Vi har liknande förhållande. Ena sekunden snöflingor stora som näsdukar och nästa skiner solen och det blir 20 grader i växthuset.
  Nu har jag noterat Lasses blommor så nästa gång jag är i trakterna ska det bli ett besök. Tack för tipset!
  /Anette

 3. Hej Luna! Jag antar att du fortfarande har skarsnö. Det har vi här. Det kom en dag med plusgrader men sedan var det tillbaka på minus igen. Det ser inte så roligt ut med säckväv men när det är sådana här vårar så behövs den. Jag har ju mina rhododendron täckta och det känns skönt när solen lyser med sina starka strålar samtidigt som det blåser nordan och nätterna är jättekalla. Det har varit jättehalt här men jag har kängor med inbyggda broddar och dom skulle jag inte ha klarat mig utan.

  Idag är det vårdagjämning och även om våren ännu känns lite avlägsen så är ljuset fantastiskt. Och man märker verkligen att solen värmer.

  Önskar dig en fortsatt fin vecka!
  Kram Anita

 4. Här ser det ut ungefär som hos dig. Nu har solen om dagarna omvandlat det mesta av snön till is och hård skare så jag vågar inte ta ett steg i trädgården utan dubbkängor. Tur att det finns köpeblommor som kan hålla humöret uppe!
  Allt gott!/Laila

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑