Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Mood for a moadboard

Söndag 8 nov 2015

Igår julmarknad i gråväder och idag trädgårdsfix likt en sensommardag nästan – med strålande sol och 11 gr varmt.

Det var en underlig känsla på flera sätt. Dels för att det antagligen var den sista gången för i år, men också för att det var sista gången med gamla höftleden, snart är det dags. Sedan har jag inte en aning om hur det ska bli. Kan jag fortsätta att trädgårdera på det sätt jag vill?  Får inte sitta på huk eller böja mig djupt och inte ligga på knäna. Hjälp!

Nu är jag tyvärr förkyld, har varit två veckor. Risken är att operationen då blir inställd.

Idag hade jag dock flyt , både med vädret och att sonen var här och hjälpte till samt att jag orkade göra ganska mycket själv som att både stänga trädgården, gå i skogen, fixa lite för advent och sätta upp en ljusslinga.  Sonen klippte ned en del av de största perennerna, tog vara på löv, rensade hängrännor och annat städfix. Maken sopade och körde ner en massa löv i gräsmattan, men alla löv har inte fallit av än  för den utlovade blåsten inatt blev inte så kraftig som vi trodde. Kopparlönnen är dock ganska gles nu.

Så idag var både ett avslut och en början på ny tid. Sommarkänsla och adventskänsla förenat och kanske en ny era i mitt liv förhoppningsvis utan smärta,men med begränsade möjligheter. Det roliga är att sonen blir mer och mer intresserad och hjälper mig gärna trädgården.

Dagen gick fort, men som alltid då man har roligt glömde jag att fotografera. Det kom jag på ikväll och vad gjorde jag då? Gick ut med ficklampa och lyste om jag kunde se några små blommor som klarat sig från komposten för en moadboard. Jag brukar aldrig göra moodboard, inte ens för mina kunder, jag skissar mina tankar i illustrationer istället komplett i färg och form.

Idag den 11 november denna sköna höstdag var jag i stämning för en. Det är aldrig för sent,  även om man kan ana en viss trötthet.

moodboard

Ha en bra vecka!

Luna

9 kommentarer

 1. Hej!

  Hoppas att allt rodnar sig på bästa sätt.
  Skönt med lite hjälp ibland. Hösten har varit underbar och som du säger idag vara nog sista fina dagen. Ta väl hand om dig och lycka till med operationen om vi inte hörs innan.
  Hälsningar från
  Annika

  • lunasblogg

   9 november, 2015 at 22:25

   Tack Annika, jag är hemma denna veckan också så jag hör nog av mig på bloggen.
   / Luna

 2. Finfint igen.
  Jag är ingen läkare, men många av mina kunder har protes, efter trauma, även i höftled, och jag har bara ett fall där det har uppstått komplikationer pga infektion. Och det är något helt annat när man lagar olycksdrabbade kroppsdelar. Du har slitage, misstänker jag. Du kommer att bli piggare och orka ännu mer trädgård och skogspromenader än någonsin. Hoppas förkylningen avklingar och du får gjort det som planerat. Nu har du gjort det du kan i trädgården får sova.
  Här har alla löv fallit i stormen, lite abrupt, så jag kände knappt igen mig på söndagsmorgonen. Det blev en dag med trädfällning (ett uttorkad, övervuxet vilt körsbär) och inte alls som jag hade planerat, städning. Det ser kom och hjälp mig ut, men jag slipper se det i mörkret under arbetsveckan.
  Jag tänker på dig, hoppas få veta, på ett eller annat sätt, att jag hade rätt…?
  Kram
  Marta

  • lunasblogg

   9 november, 2015 at 22:08

   Tack snälla Marta!
   Det låter trösterikt, nu ska jag bara utrusta mig med tålamod. Jag kommer höra av mig hur mycket och ofta vet jag inte än, men jag förstår att ämnet intresserar många av besöksantalet att döma.

   Kram Luna

 3. Visst är det en glädje att se det som fortfarande orkar blomma i november. Vackert!
  Håller tummarna att operationen blir av som planerat och att du mår bättre sedan.
  Kram Kristina

  • lunasblogg

   9 november, 2015 at 22:22

   Tack Kristina. Jag börjar få fjärilar i magen, som tur är jag mindre förkyld nu.
   Du frågade i förra inlägget hur purpurkål smakar- Som svartkål ungefär , krispig lite skarp i smaken ,men blir mildare efter ett par frostnätter. De senaste nätterna har haren (eller vem det är) varit här och dragit av de nedersta bladen , ätit kålbladen men lämnat de grova delarna på marken. Måste sätta för nät igen.
   Kram Luna

 4. Jag håller alla tummar & tår för att du ska få din operation och bli som en ”ny människa” igen. Värk och stelhet gör ingen gla´ ;). Då hinner du pigga på dig till jul.
  Ha det gott! Kram

 5. Aahhh… du inspirerar mig att göra en egen moodboard. Det blir ju som en dagboksanteckn ing som jag kan göra dag för dag, eller månad för månad – allt funkar. Ja förutom problemet med att komma ihåg kameran. Ler igenkännande åt – jag hade så roligt och glömde fota. Det händer titt som tätt här.

  Hur ska det bli… kommer ihåg att jag hade samma känsla när jag skulle operera handleden. Det skulle göra ont hade jag förstått att ha hämtat ben i höften. Det skulle vara gips i 8 veckor de första 4 över armbågen och sen en lååång konvalescens. En tro att det skulle bli bättre men ingen garanti. Det är inte lätt att fatta beslut då och sen när beslutet är fattat så blir det vacuum. Men det blev bättre! Och att slippa smärta är värt väldigt mycket 🙂

  Kram, Carina

  • Som du kanske sett av mitt senaste inlägg är operationen framflyttad. Känns konstigt,men förkylningen vill inte ge sig .
   Handled är också besvärligt. Jag bröt minvänstra en vinter och sedan förlorade jag känseln i två fingra så det fick opereras om. Jag skulle bygga ideträdgård för en mässa ett tag efter, det var ingen bra kombination. Tog låång tid att bli bra.
   Nu är den dock ok. Skönt att din också fungerar utan smärta.
   Kram Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑