Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Mörkaste tiden är nu

Söndag 14  dec 2014

Luciahelg och mörkaste årstiden! Konstant mörka dagar, regn och blåst, utom igår då vi såg solen en stund i Göteborg. Då var det 7,5 gr varmt, men ändå isande vind.

 

luciatag

 

Denna vecka fick vi  lite snö under en dag, men kameran var utlånad så jag fick inga bra bilder. Nu finns ingen snö kvar här.

litevitt

 

Jag glömmer att fota så här års, fast ändå händer en hel del roligt med födelsedagar, förberedelser, bjudningar och restaurangbesök.  Luciamorgonen på Emmas dagis i fredags var det totalförbud att fota. Jättesynd, för där var så mysigt. Hur kan fyråringar lära sig alla sångtexter på svenska och engelska utantill? Jag som blir alltmer glömsk.?!

Denna helg firade vi äldste sonen som föddes en luciamorgon för 42 år sedan. Då var det snö.

Vår vackre och trevliga son.

petter

Journalist, globetrotter och jazzmusiker

 Jag tog en sväng  i grannskapet i vårt område igår kväll. På husen ser man att det snart är jul  för övrigt är det väldigt mörkt.

omgivning

pepparkakshus

Sjön syns inte alls, men på andra sidan båtviken bor våra barnbarn.

morkergras

Ljuset ger en trolsk känsla både ute och inne.

plank

tomte

 Det är det bästa med mörkret.

Ha en trevlig vecka!

Luna

 

0

2 kommentarer

  1. Ja, været svinger veldig for tiden! Alt på en gang, men mest frost her. Ikke godt å si om det blir hvit jul. Trivelig å spasere i nabolaget og titte på alle lysene, likevel. Kjekk sønn du har 🙂

  2. Ingen snö här ännu, men det har varit någon minusgrad nattetid. Det är vackert med alla fina ljus denna mörka tid när det knappt känns som om man är vaken när solen inte lyser mer än i undantagsfall. Vi hade någon liten solglimt i helgen vi också, man får vända ansiktet mot ljuset och njuta av stunden.
    Kram Kristina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑