Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Mulet trädgårdsväder

Sönd. 19 juni 2016

Idag var första gången jag rensade ogräs i år. Låter för bra för att vara sant tänker du, men så är det inte riktigt . Behovet har varit och är stort i år, eftersom jag gjorde  en höftledsoperation i våras och absolut inte kunnat böja mig ner. Det som jag gjort har varit sittandes eller ståendes framförallt vid planteringsbordet.

IMG_1144

Nu var första gången jag kunde gå in i de breda perenna landen, klippa aklejor och dra de värsta ogräsen och ge plats åt det som komma skall. Det kändes dock med nya höftprotesen, vill jag lova. De första tre månaderna är som mest kritiska.

IMG_1133Det är främst i de soliga väderstrecken som det är mest att rensa. Eller också beror det på att i skugga har jag haft bättre ordning.

IMG_1159

DSCN7532

men visst behöver det hållas efter ändå. Det är så tätt av mycket  perenner och buskar,så det gäller att ge frösådderna plats att växa. Här en gul rosenskära bland nepeta och nävor, vanliga men mycket tacksamma långblommare.

IMG_1139

IMG_1173

Stora grusytor är som regel lätta att hålla i schack

IMG_1141

Odlingen är mest  att vattna, det gör maken för det mesta. Nu har det också kommit lite regn fast bara en dag egentligen.  Vi vill ha mer, gräsmattan är fortfarande ful. Nu är det mulet.

IMG_1136

IMG_1137

IMG_1143Rosorna blommar inte så mycket som förra året, men det beror på dels nedfrysning och dels urklippning .

IMG_1157

Här tex gapade ett stort hål tomt efter Ghislane de Feligonde för en månad sedan. Nu är rosen på god väg igen och har rosenknoppar. Undrar när jag kan rensa gångar?

IMG_1153

DSCN7519Moyesiirosen blommar på de grenar som är kvar. Där är ett otroligt humlesurr när solen skiner.

DSCN7517Stanwell Perpetual  är blomvillig som alla år.

IMG_1163Nu börjar också Kopparlönnen Acer Griseum att fälla sin sidenbark. Ett skådespel i sig.

Trevlig vecka!

Luna

 

 

 

 

 

 

 

3 kommentarer

 1. Man mår så mycket bättre när trädgården mår bättre. Fast det kan bli många knäböj när man ska hålla efter ogräs på försommaren. På måndagar brukar jag tycka att det är skönt att sitta på kontoret och återhämta sig.
  Nu har du det finfint till midsommar. Får vi det utlovade regnet blir det ännu finare. Vi håller tummarna så hårt vi kan.
  Ha en bra vecka,
  Marta

 2. Så skönt ändå att du haft möjlighet att komma ut och rensa. Men du får vara försiktig. Din trädgård ser fin ut men jag förstår att den är i behov av regn. Vi har fått en del men behöver mer. Nu ser det ut som om det ska komma en rejäl rotblöta imorgon på självaste midsommaraftonen. Och … Moyesiirosen har en fantastisk röd färg.

  Kram Anita

  • lunasblogg

   23 juni, 2016 at 20:46

   Ja, trädgården är i behov av regn. Ikväll regnar det igen, tidigare i veckan har bara kommit lite grand. Få se hur det blir i helgen. Jag började rensa lite ogräs i söndags,men sjukgymnasten tyckte inte det var en bra idé. Det går lite långsamt nu med rehabiliteringen, ryggen och andra höften krånglar, så det hämmar min gång utan kryckor. Det är nu det stora tålamodet sätts på prov.
   Hoppas allt är bra med dig, din trädgård och husrenovering.
   Ha en trevlig midsommar
   kram Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑