Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

När allt händer på en gång

Hej igen! Här kommer långt inlägg!

Sista tiden har varit som ketchupeffekten då allt händer samtidigt både i naturen, trädgården och livet. Solen skiner nästan hela tiden, men det är oftast lagom varmt och ibland som t ex i em regnar det. Vi har passerat två halvjämna födelsedagar, nationaldagen och skolavslutning och äntligen har trädgårdsföreningarna kommit igång med växtmarknad och visningar.

Med livet menar jag att det plötsligt känns som att ha kommit ur ett fängelse då vi kan slänga ansiktsmasker och nästan vara som vanligt igen i sociala sammanhang. Och ändå får vi sista sprutan först denna veckan.

För drygt två veckor sedan skrev jag om att vi för första gången på flera år skulle fira vår födelsedag på annan ort. Det blev en mycket fin och varm helg på Bohusgården i Uddevalla med besök både i anrika Gustavsberg och Lyckorna.

Maken var visserligen lite trött och hade problem med stomin efter vårens canceroperation. ( Han väntar nu på bråckoperation också för att mildra stomibesvären och det gör även att han har svårt att gå i backar)

Sonen var med oss och var ett bra sällskap till mig som alltid är nyfiken. Det gjorde att vi blev sugna på att resa iväg själva ett par dar igen när vi kom hem, att resa ihop har vi inte gjort sedan vi for till Italien för 25 år sedan. Så här på ålderns höst är jag faktiskt glad att han är ungkarl och kan bestämma över sin tid själv.

Trots ålderskillnaden tar vi vara på tiden och vi gillar samma saker, vacker natur, byggnadsvård, loppisar, god mat, handelsträdgårdar och parker förstås.

Så fast att det är fint hemma nu ville vi besöka Kullabygden i Skåne i försommartid, dels av nostalgiska skäl med minnen av svärmor (farmor) i Mölle, numera begravd på Brunnby kyrkogård samt se vårt hyrda året runt hus vi hade ett antal år i Arild. Gå samma promenader, handla grönsaker hos samma odlare osv. Det är trakter som ligger oss mycket varmt om hjärtat.

Det blev nog ett par av de mest intensiva dagar vi varit med om. Vi gick två mil under två dagar. Vi var både på Sofiero…

Norrvikens trädgårdar…

Krapperup… (Där tog jag bara video och video får jag inte upp här )

Vi hade kvällspicknick i solnedgången högst upp på Kullens fyr

Vi hittade några annorlunda ställen som var nya för oss bla Farhults Blomstergård vid Skälderviken, som är helt utan personal och har öppet varje dag 8-8. Där finns ett enormt stort utbud av perenner och sommarblommor samt loppis och hönsgård på en lummig gård ganska nära Jonstorp.

Inte så långt därifrån ligger Albertsgårdens café och B&B med gemytlig atmosfär, hembakt samt jättegott kaffe och billiga priser.

Vi utforskade också småvägarna på Bjärehalvön och fick fantastiska vyer Här fotat från övre Kattviksvägen bort mot Norrviken och Båstad.

Så skönt att turista innan det blir för mycket folk och när vädret håller behagliga 21 gr. Tänk att inta sin lunch på stranden och få det enda bordet för sig själv.

Hemma har nu alla rhododendron slagit ut och som överallt är det mycket blomning, även på gullregnen. Men det gäller att snabba sig att fota och njuta för imorgon kan det vara över. Tur att alla frösådder är i jorden, så att man kan koppla av.

Ha en bra vecka!

Luna

12+

3 kommentarer

 1. Så härligt det låter Luna … jag blir glad av ditt inlägg. Så skönt för er att kunna resa lite igen och så fina dagar med sonen. Ljuvliga bilder och vyer bjuder du på också. Bilden från Norrvikens trädgårdar är så vacker, nästan lite exotisk.
  Det är ovanligt mycket rhododendronblomning i år. Hos mig åt rådjuren upp många av azaleaknopparna men det är ändå rätt så riklig blomning. Det är bara att njuta.
  Jag ska ta andra sprutan den här veckan också, precis som ni. Känns skönt att det steget snart är klart.

  Ha nu en fortsatt fin sommar Luna!
  Varma kramar till dig och maken!
  Anita

 2. Tack Luna!
  Vilken fin reseskildring du delade med dig.
  Fantastiska bilder. Härligt med äventyr i Sverige.

  Önskar dig en härlig sommar tillsammans med nära och kära.

  Med vänlig hälsning
  Annika

 3. Tack för fina bilder och restips! Alltid bra med tips på fikaställen också.
  Norrvikens trädgårdar har jag fortfarande inte besökt, men kanske blir det i sensommar. Ser så vackert ut på alla bilder. Vi var faktiskt på gång för ett par år sedan, men just den dagen vi passerade på vår resa så spöregnade det såklart.
  Önskar er en bra och skön sommar!
  Kram Kristina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑