Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

När allting händer samtidigt….

Tisd. 10 april 2018

Vad var det jag sa? När våren äntligen kommer… då blir det rena ketchupeffekten. Nu har vi haft några underbara högst njutbara dagar som sprudlar av liv, men puh!… Det är svårt att hänga med då allting ska göras samtidigt.

Först städa bort julen och allt som gömts i snö,  fast en gran är fortfarande fastfrusen, sedan påsken. Och så plantera  penséer och piffa till  krukorna. Bara det, för  i dessa krukor finns mycket perenner. Inte slänga det som är något att ha. Ta tillvara. Enligt Feng shui vill jag ha en balans mellan det gröna och våriga , särskilt för de skuggigare väderstrecken.

I de södra lägena blir känslan lite annorlunda redan nu.

Och så kratta gräsmattan och planteringar, klippa ned perenner, putsa, sopa, köra skräp till soptippen, städa (fast inte helt än) efter all fågelmatning, fylla i hålor, sätta ned vinterköpta lökväxter, grodda potatis, så mer fröer och passa de som är på gång och plantera mer sommarknölar, vattna få igång, bära ut och in, byta rekvisita, laga ….

Njuta, fika och hinna fota!

Att jobba hårt i en trädgård känns i en artroskropp. Det bästa i år är att maken hjälper mig. Nu först inser han att han måste hjälpa sin hustru. Igår lyckades jag dessutom vränga till ena låret och knät, så jag inte kan gå, ( det benet med höftprotes), när jag försökte rädda ett extra plastväxthus som rasade ihop och förstörde flera  sådder. Jag ska inte återge vilka ord jag undslapp mig då…..  Idag passar bra med en stilla dag och nu är det dessutom svinkallt igen.

Det är nu på våren som man blir glad av gula färger mot trädgårdens mörka jord och mörkgröna färgtoner. I helgen fickjag ta  så många  påskliljor jag ville när jag  handlat annat på Rångedala plantskola.  Blev väl en massa över i kalla påsken! Bara att tacka och ta emot. De blir fina i trädgården nästa år igen.


Hoppas inte handikappet med krycka  blir långvarigt, nu när vårbruket har börjat. Tjälen är dock djup än och inatt var det någon minusgrad igen.

                 Hoppas ni alla haft möjlighet att njuta av vårens startskott.

Hälsar Luna

0

4 kommentarer

 1. Sant 🙂 Det rasslar på fort nu. Tittade till lökbäddarna ikväll när jag kom hem. och där hade flera nya slagit ut. Det är en hektisk men härlig tid. Hoppas kroppen rättar till sig snart igen.

  Kram, Carina

  • lunasblogg

   11 april, 2018 at 22:08

   Tack, det hoppas jag också. Bra att vädret blev så pass kyligt som nu då tycker man det inte är så bråttom.
   Kram Luna

 2. Luna! Vilka härliga vårliga bilder. Men vilket elände med låret och knät, jag hoppas verkligen att det bättrar sig snabbt. Tur att du får hjälp i trädgården av maken.
  Jag räknar inte med att börja i trädgården förrän i maj. Jag njuter istället av ”allas vår trädgård” där jag nu siktat både blå och vitsippor. Ja, en vitsippa i varje fall.

  Krya på dig nu och njut av dina fina vårblommor!

  Kram Anita

 3. lunasblogg

  11 april, 2018 at 22:26

  Tack Anita! Vad det nu är i benet så kom det olämpligt. Såg att du hittat många blåsippor i senaste inlägget. Det har inte jag, inte ens en tussilago. Naturen är senare här än i min trädgård som har en annan växtzon för här händer allting fort och om jag skulle vänta till i maj blir det svårt att komma åt vårbruket.

  Ha det gott
  Kram Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑