Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

När vintern blir som vanligt igen

Halva januari har gått, julen är utkastad, skolan har börjat, den stilla vinterlunken har infunnit sig. Allt är som vanligt. Det är bara en sak som är annorlunda 2021, nämligen att vintern har kommit och vi har lämnat sista månadernas gråväder och regn bakom oss för ett tag och fått t o m soliga dagar då och då. Så som vintrarna var förr med kall ren snö och istäckta sjöar.

Jag kommer inte ihåg när det varit så många skridskoåkare på vår sjö som idag. Alla verkar gå man ur huse för att njuta av väder, utomhusaktiviteter och utelunch. Så himla glad och pigg man blir.

Vintern började egentligen i måndags dagen före skolstart, då ett ymnigt snöfall lockade inte bara barnbarnen och mig till pulkabacken utan till att skapa snöfigurer av kramsnön. ( skridskor har vi ( Emma) åkt i Stadsparken tidigare på lovet dock )

Vi fick förstås inte så mycket snö som upp i landet och på eftermiddagen slaskade det bort en hel del.

Men nästa dag sken solen….och temperaturen började så sakta gå ned

….. isen lägga sig och himlen bli vacker

Detta var egentligen mer ett naturinlägg än trädgårdsinlägg, men faktum är att jag lägger trädgårdstankar helt åt sidan denna årstid. Tids nog så vaknar längtan, men nu är nu och inget annat. Temperaturen är i skrivande stund 10,5 gr kallt och det finns mycket annat inomhus att pyssla med.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Luna

1 kommentar

  1. Vilka härliga solskensdagar ni haft! Och det verkar kommit ungefär lika mycket snö som här. Men en skillnad hos er, ni har haft sol. Här har det varit mulet mest hela tiden. Men lite mer vinter än förra året i varje fall. Vackra bilder på isklädda sjöar och glada barnbarn.

    Önskar dig och de dina en fortsatt bra vecka!

    Kram Anita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑