Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Nordvästra Skånes Trädgårdsrunda 2018

Sönd. den 17 juni 2018

I går lördag besökte vi årets trädgårdsrunda 16-17 juni i NV Skåne. Det brukar vi göra eftersom vi har anknytning till trakten sedan gammalt. Svärmor hade också en makalös trädgård i Mölle med japandal, fruktträdgård medelhavsterass med vin och persikor, rosor och blåregn.

Försöker alltid att se trädgårdar vi inte sett tidigare och här  ligger trädgårdsidyllerna tätt.

Här kommer lite bilder från Höganäs och Båstad och som alltid väljer jag bildmaterialet på design och presentation mer än på växterna i sig. Men det var inte lätt att fotografera,  eftersom  trängseln var stor både med växter och människor.

Eva Robild Långgat.23 Höganäs, är  känd som författare och redaktör för Trädgårdstider på Svt,  men det är inte så ofta hon visar sin egen trädgård. Hos Eva var besöksantalet stort igår, också vädret var som gjort för visning, först på kvällen kom störtregnet.  Hon bor i ett funkishus i centrala Höganäs och  har en lagom rufsig och lummig odlingsglad trädgård,  med fokus  till framsidan av huset med  avskiljande rum mest för odling som döljer insynen från gatan. Chili är hennes odlingsgebit. Här finns Växthus och ännu fler pallkragar.

Jag gillar särskilt den stilrena parterren längs ingången på vänster sida med låg infattningshäck av buxbom i kombination av romantisk plantering. Lägg märke till den ursnygga spaljén som lyfter hela planteringen.

Tätt och frodigt tom nässlorna är förpassade ill odlingskrage, det ser vi inte här dock.

Mycket växter i kruka överallt.  Den här estraden fungerar nästan som ett tittskåp eller skyltfönster där det är blommorna framförallt dahlior och Agapantus som ska förevisas, och blir extra inbjudande med en sittplats mitt i. Se så fint Kameleontbusken ramar in ena sidan med de gamla fönstren bakom.

Eva Robilds böcker förstås

Nu till något helt annat…

Mickes Oas på Björkväg 21 också i Höganäs.

Bohemiskt och trångt om saligheten är denna tätväxta djungel och där det  knappt går att se 70-talshuset ens. MEN så många inspirerande stilleben och detaljer att åtnjuta. Det är dessa som är trädgårdens oaser.

i växthuset finns tom ett litet källhål i marken.

Snyggaste användningen av ett gammalt kvarnhjul jag sett.

Och för att det inte ska bli korvstoppning så återkommer jag med fortsättning och helt annan typ av trädgårdstil i morgon eller en annan dag.

Ha en bra vecka!

Luna

0

10 kommentarer

 1. Tack för titten in i privata trädgårdar. Det är alltid kul. Och så olika det kan vara.
  //Helene

  • lunasblogg

   18 juni, 2018 at 08:39

   Ja inte sant? Och alltid får man någon ny idé även hos den mest modesta.
   //Luna

 2. Men så kul, det där hade jag uppskattat att vara med på! Vad glad jag är att du så frikostigt delar med dig av bilder. Jag blir inspirerad av alla olika markbeläggningarna i den andra trädgården. Så härlig blandning.

  • lunasblogg

   18 juni, 2018 at 08:43

   Tack. Ja trädgårdsforum ska vara till för att dela med sig av idéer och trädgårdsglädje.

 3. Verkligt kul att se lite från dessa trädgårdar. Har länge varit sugen på trädgårdsrundan, men brukar inte ha hunnit färdigt här hemma och i år dessutom fullt upp med att rädda grönsaksodlingarna från torkdöden.

  • lunasblogg

   18 juni, 2018 at 08:47

   Förstår, det är en intensiv tid, men ett avbrott ger så mycket ny energi hur kort det än är. Nu har det regnat så vi får hoppas slippa vattna så mycket.

 4. Hej Luna!
  Fina visningar du bjuder på igen! Jätteroligt att få se in i trädgårdar som man aldrig själv besökt. Inspirerande och kul!
  Tack igen och ha en fin vecka!
  /Anja

 5. lunasblogg

  18 juni, 2018 at 08:49

  Varsågod! Alltid lika roligt att dela med sig av det man sett och gillat.
  Ha en bra midsommarvecka!
  /Luna

 6. Det är konstigt, men dom trädgårdar som inte alls liknar min egen är dom som jag gillar bäst när jag besöker dom eller ser dom på bild. I det här fallet två stycken som är FYLLDA av växter och kanske då också av mest gröna växter. Ser fram mot nästa inlägg…..
  KRAM/Susie

 7. Jag var också på trädgårdsrundan i helgen (och skrev precis om det på min blogg) men vi koncentrerade oss på några trädgårdar i Ängelholm. Så otroligt mycket kreativt, inspirerande och vackert att titta på.
  Kul att se dina bilder också, det här måste jag definitivt åka på igen.

  /Sandra http://kojatillslott.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑