Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Norrläge 2014

Lördag 8 februari 2014

Här kommer sista delen av Feng Shui prognoserna för nya hästens år 2014, nämligen Norrläget som blir på både ont och gott. Även om det blåser hårda vindar i år, så lovas det gott för framtiden. Risken att förlora pengar, sitt goda rykte eller sin livspartner särskilt i slutet av året kan göra livet surt för  en del av oss. Feng Shui avråder från att renovera här i hem och trädgård. Dess element vatten liksom jorden  väntas bli försvagad i år.

Norr står för natt, vinter, mörker och vatten. Färgerna är mörkblått och svart med ljusa kontraster. Formspråket är slingrande som vattendrag och stigar.

20070729164

110320_japan

Så ser det ut i våra nordiska skogar med barrskog och mossa, stenar, bäckar och fuktig luft ( liksom i Japan som bilden ovan) Det kan vi härma för norrlägen. När det blir för mycket vatten kommer kylan som en räddande ängel och vattnet förvandlas till is och snö. Kontraster till mörker får oss att må bättre. Den här kopplingen med färg kan vi också överföra till vår trädgård. Mörka färger tillsammans med vitt även  svagt rosa passar utmärkt i norrlägen. Bor du mot skogen eller naturen är det perfekt att göra en enkel utgång från trädgården här. Naturtomter vinner på att vara öppna häråt.

Vintergöna växter är viktigaste inslaget i skuggiga och halvskuggiga nordliga lägen.

IMG_6327

 Blått, svart, vitt och rosa passar bra för perenner och blommande buskar.

IMG_0886

IMG_5663

IMG_0882

IMG_2447

För att förstärka intrycket av vatten i trädgården passar bård av blå låga kantväxter. Det  ger en känsla av svalka också på varma platser.

IMG_0834

Tipsen för bra flöde  i år är att skydda sig extra mycket för skadliga vindar, skapa värme och glädje. Ställ till med stora fester, använd dig av glas och små vattenarrangemang gärna med färgade stenar i, samt för in starkt ljus i nordliga trädgårdslägen.

Satsa på att göra den nordligaste hörnan lite färggladare än vanligt både inne och ute, förslår Feng Shui för i år.

glaskulor

Gult och blått kommer bli utmärkta kombinationer för i år. Gult står för jord och blått för vatten och det behöver förstärkas, då eldkraften gärna vill ta över.

blågult

Nu återstår bara att se hur mycket av dessa prognoser som slår in.

Det var allt för denna långa serie! Den ingår i kategorin Feng Shui.

 Luna

5 kommentarer

  1. Mycket intressant, men svårt! Men om jag fattar rätt är vårt bygge i söder inte helt fel i år?
    /Katarina

  2. Intressanta inlägg Luna, inte så lätta att kommentera, men jag läser med nyfikenhet och öppet sinne.
    Kram Kristina

  3. Intressant, särskilt att ha öppning mot skogen i norr och blå svalkande bård i solen. Mycket tänkvärt…

    Ha en bra vecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑