Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Nu är jag redo för Tusen trädgårdar.

Lörd. 29 juni 2018

Tiden går fort när man har roligt och fullt upp … Här kommer iallafall en kort hälsning till Trädgårdsfägring och alla andra förstås.

 

Sätter mig ned och är väl ganska nöjd men lite mör inför Tusen Trädgårdar i morgonom det inte bara vore för en förbränd gräsmatta,  men ingenting är perfekt samtidigt.  Inte blev det så mycket rosor heller som jag trott för antingen är det överblommat och jag har varit där med sekatören eller så har det berott på de fyrfota sekatörernas framfart. Inte heller har frösådder som rosenskäror, solrosor, linnétagetes  och andra dragväxter börjat ge färg, så jag får förlita mig på att folk tittar mer på strukturen och insuper atmosfären.

Här finns fika med hembakt, växtloppis, begagnade  trädgårdsböcker, lite betong samt barnbarnet som säljer leksaker hon inte behöver mer. Du kan låna en enkel skiss där de viktigaste växterna finns med och vi vill gärna att du lägger en sten i korgen för räkningens skull till kuturarrangemanget och studiefrämjandet. Nu gäller att se hur många som kommer, vi har ju dock en liten trädgård på 650 kvm, men finns det hjärterum så finns det stjärterum…

Maken lägger nu sista klippningen mellan fotbollsmatcherna och han får flytta på fikaplatserna som kommit till för imorgon. Jag ska ta en dusch, fast lite ny vattning blir det ikväll igen. Hos oss i Sandared är det mycket torrt, skogen nära oss  brann igår morse.

 

Ni som kommer utifrån kan nå oss via riksväg 40, från Göteborgshållet avfart vänster till gamla Göteborgsvägen från Grönkullen eller från Borås västerut, höger avfart vid Viaredsmotet mot Sjömarken och Sandared. Vid kyrkan i Sandared är skyltat Tusen Trädgårdar kör rakt fram över järnvägen till andra avtagsvägen från övergången. Där i hörnan ligger vårt vita hus Strandvägen 17 med gula foder och  en klippt häck runt.

Obs! Parkering längs Strandvägen och vid behov längre ned  på en ödetomt till vänster som dock vid badväder också  kan vara belagd. I värsta fall parkera på Närhälsans parkering INNAN  järnvägsövergången  och promenera ca 300 m.

Sex andra öppnar sina trädgårdar i Boråstrakten 2018. På Hestra, i Rydboholm, Aplared hos Ester, Målsryd, Dalsjöfors och Häglared. Gå in på Trädgårdsriket. se för att läsa mer.

Varmt Välkomna!

 

0

6 kommentarer

 1. Här är det också klent med blomning inför visningen i morgon, och inte bjuder jag på fika heller… 😉 Blåser gör det som sjutton också, så det skräp (från pilen framförallt) som jag räfsade och tog bort, får jag göra om i morgon bitti tror jag…
  Skulle gärna ha kommit till dig om jag hade haft vägarna förbi.. är övertygad om att strukturen och atmosfären i din trädgård skulle räcka långt för mig!

  Kram Gunilla

  • lunasblogg

   30 juni, 2018 at 21:49

   Tack snälla! Vi får önska varann lycka till fast förutsättningarna haltar lite. Förra året hade jag fin gräsmatta och du inte… kommer jag ihåg. Tvärtom i år verkar det som. Blåst har vi också så där är det lika.
   Kram Luna

 2. Jag hade gärna stuckit till Boråstrakten och hälsat på dig om jag inte hade öppet själv. Skulle absolut hoppa över något år för den sakens skull om det var Tusen trädgårdar varje år.
  Tyvärr är det väldigt få privata trädgårdar som håller öppet i Göteborg, jag förstår mig inte på det. Jag tycker det är härligt att spika formen inför besök, jag njuter av att det är så snyggt som det kan bli.
  Ha en härlig dag!
  Kra
  Marta

 3. Tänk om jag ändå bodde närmare dig så jag kunde besöka din trädgård … och dig Luna. Jag hoppas du får en jättefin dag med många trevliga besök. Själv ska jag snart iväg och besöka några trädgårdar.

  Kram Anita

 4. Lycka till! Låter som minutiösa förberedelser 🙂

  Hoppas du får många besökare idag! Kram, Carina

 5. Hoppas du får lagom många intresserade besökare. Jag skulle gärna vilja se din trädgård i verkligheten, men det är lite för långt att åka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑