Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Ny energi

Söndag 12 januari 2014

Idag fick vi äntligen sol. Morgonen började som vanligt med regn, men det gick snart över i snöyra, som övergick i solsken och nu har vi ett tunt snötäcke och minusgrader. Känns ovanligt denna vinter.

syren T o m Syrenernas torkade fröställningar såg spännande ut.

IMG_8005Blå himmel, man tackar!

IMG_8009

…… och julrosornas knoppar hukade.

Det var länge sedan solen lyste. Jag kommer inte ihåg när, men troligtvis var det i oktober vi såg den sist. Plötsligt såg jag alla vackra stammar igen.

IMG_7996

 De nya Naverlönnarnas stammar lyste som guld.

IMG_7995

Kopparlönnens genomskinliga flagnande stam lyste som den ska göra

IMG_8006

Även svarta grenar blev vackra mot skymningen som kom vid 16.15.  Alltså senare idag, men ändå ändras ljuset snabbt så här års.

IMG_8014

Skymningen över sjön förgyllde himlen.

IMG_8007

…… och mot norr såg det ut så här.

IMG_8010

Själv har jag haft energi som aldrig förr. Julen är bortplockad, bara någon enstaka avklippt  amaryllisstjälk finns kvar. Huset, förrådet och klädkammaren har jag städat. Massa skräp har slängts. Dags för ny energi på nya året.

 Ha en bra arbetsvecka!

 Luna

0

3 kommentarer

  1. Åh, tack för att du delar med dig av de vackra solbilderna. Behövde verkligen se några sådana bilder efter att ha jobbat hela veckan och inte kunnat vara ute alls. Får hoppas vädret blir okej i morgon när jag är kompledig. Här ska julen röjas i morgon, nästan synd för vår kungsgran är jättefin och barrar knappt alls.
    Kram Kristina

  2. Härligt att läsa om din energi! Jag bara älskar bilden på kopparlönnen. Vilket vackert ljus. Blir lite avundsjuk när jag läser att du städat bort julen. Här har allt blivit förskjutet pga influensa men i veckan ska jag börja så smått. Nu vill jag ta in våren i form av tulpaner 🙂

    Ha en fin kväll!

    Kram Anita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑