Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Nya utemöbler till nya altanen

Lörd. 6 maj 2017

Nu har gamla kattsoffan åkt ut och nu är det nytt bekvämlighetstänk som gäller.  Den gamla korgsoffan jag hittade på loppis för 20 år sedan har jag och katterna verkligen gillat, både vår och grannens, men inte maken. Nej,  något mer obekvämt får man leta efter, har han sagt.

Snoddas och hans fästmö Majsan, den senare flyttade dock till Göteborg, flyttade tillbaks och de fann varann igen, men därefter flyttade hon  till katthimlen. Stor sorg och saknad för en gentleman!  (denna bild tagen för ca 10 år sedan.)

T o m korgstolarna av senare datum har varit favorit och nu är det  nya  grannkatter som ligger här. Vår trädgård är ett katthotell tydligen

Nu är det tyvärr slut på romantik och nostalgisk charm för nu har vi köpt möbler för oss andra.

Ja, vad skulle katterna tänka nu?

Snoddas tog det med ro och la sig snällt i ett knä och det finns ju fler sittplatser om man vill breda ut sig. De andra katterna gick hem.

Idag var det ordentligt varmt… 23,5… och på vår innergård kändes det som mer. Det var också  premiär för frukost ute,  barfota dessutom. Gott om plats att läsa tidningarna var det också. Ja detta blir nog bra.

Och så gjorde jag fint på köksaltanen  så länge innan vi gör om den senare i sommar, men det glömde jag fotografera. Fler och fler växter får komma ut.

För övrigt har solen skinit som aldrig förr och naturen fullkomligt exploderar.

Fast vårlöken kommer inte alla på en gång och det är bra så man hinner med.

Min trädgård har  enormt mycket pärlhyacint. så många har jag inte satt, men jag gillar det. Likadant är det med porslinshyacint på ett annat ställe.

Det var allt för nu. Goder afton!

Imorgon är en annan dag om än inte likadan som denna.

0

4 kommentarer

 1. Katthotell…? Det är bara att tacka och ta emot ;D De ligger nog hemma och lurar på vilken del av din trädgård och altan som nu har tillräcklig mjukhet för att fungera som perfekt och avkopplande sovplats. 🙂
  Lördagen var visst en riktig sol-chock hos många. Det är nästan så att trädgården sprack av vällust och värme. Idag regnar det hos oss och vi är glada som slipper gå med vattenslangen på nysådda gräsytorna… 🙂 🙂 🙂 Och som bonus kan man unna sig att surfa runt och njuta av vackra trädgårdsbloggar som din. Så vackert hos dig!
  Ha det gott!

  • lunasblogg

   8 maj, 2017 at 10:01

   Tack Charlotte!
   Så är det nog när dynorna ligger ute. Vi fick inte mycket regn igår, däremot en jädra blåsig kyla idag, men jag fick gjort en del i helgen så det är ok.
   Ha en bra vecka/ Luna

 2. Så härligt de såg ut att ha det katterna. Bra när de är sams. Min dotters katt brukar jaga undan andra katter. Det är enda gången hon visar humör men eftersom hon är en döv hittekatt har det antagligen med det att göra.

  Ni har fått en kalasfin uteplats. Hoppas på mycket sol och värme så ni får njuta ordentligt av den och möblerna i sommar.

  Kram, Carina

  • lunasblogg

   8 maj, 2017 at 10:09

   Tack Den ytan behövs nu med gott om svängrum. Nu är jag ju en sådan som gillar katter och det tycker Snoddas är ok bara inte mitt intresse för dem blir för stort. Då ska det jagas en bit bort innan han kommer tillbaks. Han gör inget värre. Kan t o m sova lugnt en bit ifrån dem.
   Kram Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑