Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Nystart och kinesiska nyåret 2017

Onsd. 25 jan. 2017

Feng Shui inlägg  för dig som vill veta mer om tendenserna för 2017.

Den 28 jan. denna veckan firas det kinesiska nyåret  och vårfestivalen. Det infaller alltid vid andra nymånen efter vintersolståndet.  Allmänt planeras alla viktiga möten  och projekt  efter nymåne,  frösådder förstås och viktiga saker som att gifta sig, flytta, byta jobb och skaffa barn, men nyåret är den största  och viktigaste nystarten. Efter det firas vårens ankomst i 15 dagar. Då anses kraften vara som störst  för dem som tror på Feng Shui worldwide.

Kinesiska nyåret firas lite som vår julhögtid och nyår med nystädade hus, röda dekorationer i lyktor och hängande pappersark med lyckotext, mycket mat, blommor, fyrverkerier och smällare som ska jaga iväg onda andar, barnen får en summa pengar  förknippat med siffran 8, även en 13:e lön delas ut till anställda. Nyårsdagen firas med släkten som kan ha fått resa långt och ledigheten varar en vecka minst. Om detta har du säkert hört.

Innan dess ska man helst ha förberett sig noga och städat ut en massa skräp från  året som gått, flyttat vindspel och symboler.  Hemmet, trädgården och arbetsplatsen gås igenom för att anpassas efter Lo shu’s energimönster  för nya året genom att  både dämpa den dåliga energin och stödja den goda. Feng Shui anser att partiklar av energi påverkar tid och rum.

Kineser använder sig  mycket av symboler av Buddha, drakar och djur, amuletter, mynt och  historiska krigare för att skydda hus och hem, men så mycket om symboler kommer jag inte ta upp. Utan jag anpassar  till oss mer närliggande rekvisita som vatten, vindspel, kristaller, madonna- och Buddhasymboler, även bilder av fåglar i tapeter och tavlor, ankor, men framförallt växter, belysning och färg i inredningsdetaljer som kuddar och mattor. Allt som får oss vänligt inställda och renar luften ger bra energi. I mindre bra positioner ska man hålla mer lugnt än vanligt och låta naturen sköta sitt.

2017 Tuppens år, yang eld

Nr 1 som är en seger – och tursiffra flyttar till centrum 2017. ( siffran 5 har annars grundposition här) Det gynnar egentligen alla , men särskilt familjer, hemmasfärer och centralt viktiga  platser som exempelvis Tyskland  i Europa.  Studier och konkurrens i karriären gynnas av att stärka med segerflagga, vimpelspel eller litet vatten och växter både ute och inne. Siffran 1  förknippas annars med vatten och norrläge och Centrum i sig är jord och för att inte torka upp utan ge tillväxtkraft skapar just vatten  harmoni på centrala öppna platser.

(Fotat av mig hos ’Trädgård med utsikt’)

Nr 2 står tyvärr för sjukdom och drabbar nordvästra lägen och fäder, särskilt äldre män, samt hund och gris.  Känsliga personer bör flytta till ett annat sovrum i år och inte ha sin arbetsplats mot denna riktning. Framförallt kan läget skapa lungproblem. Har du din huvudingång häråt använd en annan ingång. Ta bort jord- och eldfärger. Håll lugnt och städat,  använd ljusa och pastelliga färgtoner samt mycket gröna växter. Det är här du ska ha ditt vindspel i år, särskilt den varma årstiden.

Nr 3  Väster får dålig tur 2017. Konflikter, rättvisetvister, nedskärningar och bråk ligger i luften, även för dig som är nr 3 och trä. Metall förtar nämligen träets kraft. (Undrar hur det går med USA?) Här ska vi inte gräva, ta ned träd eller renovera hus eller göra stora omändringar. Värst drabbade är tupp och yngre döttrar. Sätt gärna upp  en mentorsymbol som en Buddha eller madonnabild. Inget vindspel här. Ha en stark extralampa i trädgården, en örn eller rovfågelsymbol i ett träd ute och röda mattor och kuddöverdrag samt guldfärgade prydnadssaker och ädelstenar inomhus.

Nr 4  Romantiken kommer till Nordost. Bra läge att sova i. Gynnar särskilt tiger och oxe. Spela vacker musik, förstärk romantiken med mysbelysning och milda färgtoner, två ankor eller två svanar ( vilka symboliserar varaktigt parförhållande).  Bästa  läge för studier i år också. Glöm inte öppna fönstret ofta och släpp in energin.Nr 5 som flyttar till söderläge blir olycksdrabbat i år, till skillnad från förra året då eld var i balans. Här är det bäst att se upp och hålla lugnt, inte gräva och renovera. Särskilt häst får ta det lugnt. Även kvinnor kan drabbas av oväntade olyckstillbud och män av hjärtproblem. Dämpa jord- och varma färger i söder och  ha en urna med rent vatten ute hela sommaren råder Feng Shui.

Nr 6 flyttar till  norr  och det betyder bra flyt och välgång, eftersom nr 6 annars kommer från Nordväst och  är en mentor av himmelsk karaktär och fadersgestalt.   Det gynnar alla hus med ingång  och delar av trädgården som vetter mot norr, råttan som är nr 1 får extra flyt.  Små blinkande ledlampor både ute och inne symboliserar stjärnor på himlen och även färgerna vitt och silver.

Nr 7 kommer till Sydväst. Det betyder stark påverkan av oärliga personer, våld och inbrott, så flytta larmskylten hit.  Får, apa och mödrar kan drabbas av våldsdåd så var försiktig när du rör dig ute. Ha extra beslysning i trädgården och två stora växter som vakthundar på var sida av entrén om ingången  ligger i Sydväst.

Nr 8 i Öst. Det är den mest tursamma siffran och betyder välgång, överflöd och lycka. Det är här du ska ha de röda och lila färgerna och vatten i år. Vatten förstärker jorden och härifrån kommer den bästa växtkraften, även den ekonomiska.  Damm och fåglar är det optimala för öst. Läget gynnar kanin och hens ekonomi. En vacker tapet med fåglar och en prydnadskanin med fint utryck ger bra vibbar åt öst .

Nr 9 i Sydöst Denna position är den som ger den största framgången och förmögenheten på sikt. Det är här du ska planera väl för framtiden, här du ska ställa ditt arbetsbord. En Fågel Fenix symbol, typ en trana eller ett vattenhjul, samt bambumöbler eller bambuplantor (helst 9 st)  i  Sö delen av trädgården ger maximal tur säger Feng Shui. Äldsta dottern, drake och orm gynnas mest av denna siffra.

Du själv har ett grundelement och en siffra som representerar egenskaperna hos ett väderstreck. Läs mer  i förra inlägget. Nu kan du se vilken position som blir din favorit  2017. Är läget gynnsamt så satsa på denna del mer än vanligt både ute och inne.

Märk att alla positioner av kvadraten gynnas av österlägets gröna växtkraft, så färgen grön och höga gröna växter i olika nyanser passar överallt och allra helst där energin är låg. I mörka hörn tex. Det ökar din prestationsförmåga.

Men de andra elementens färger ska också finnas med på ett hörn, eftersom alla elementen är representerade i år. Jord brun och gul, eld röd, orange och lila, metall vit grå silver, vatten blå och svart.

Detta var allt inför nyåret 2017. Glöm inte städa ut och släng allt du inte behöver och framförallt det som är kantstött.

Hälsningar Luna

 

 

 

 

 

 

0

3 kommentarer

 1. Kul läsning där jag väljer att plocka det gottiga… För jag har ju redan börjat rensa sly i väst och sydväst – tvärtemot. Men selektiv läsning klarar jag. Vattenblänk kan jag placera – gjöt ’världens största’ fågelbad från ett gigantisk rabarberblad i höstas och några blad till.

  Roligt att följa! Kram, Carina

 2. lunasblogg

  26 januari, 2017 at 12:33

  Tack Carina! Jag gillar när folk kommenterar även på Feng Shui inläggen. Tyvärr är det inte många som vågar svara eller fråga för ämnet verkar för svårförståeligt eller fånigt, men ändå vet jag att intresset är jättestort av det stora läsarantalet att döma. Det är lite min mening att man ska läsa med selektiva ögon som lite kul underhållning också och inte ta allt så bokstavligt. Sedan kan man ju gå tillbaks i tiden och jämföra med mina inlägg tidigare år om förutsägelserna i Feng Shui och hur de stämde in på ens eget år.

  Kram Luna

 3. Som eld-drake väljer jag att tolka dina senaste tre inlägg som att jag kommer lyckas med i princip allt jag företar mig haha!
  Tusen tack för de inläggen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑