Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Odling och bistra tider

Hej! Här har ni mig igen.

Livet fortsätter att vara skört och osäkert för alla och en var även om vi försöker låtsas att det är stabilt och soligt. Är det inte det ena så är det det andra. Cancer i familjen, pandemi och krigsoro! Tar det aldrig slut?

Du som läst mina tidigare inlägg om Feng Shui prognoserna (i tex ’2022 enligt Feng Shui) ser att nuläget stämmer väldigt bra med bråk från öster(Ryssland) och obalans och oro i centrum, (Europa). Norra delarna av världen har dock lite bättre tur. Hoppas det håller i sig.

Värre kommer det bli med den extremt starka yangenergi som råder för 2022. Allting går väldigt snabbt, aggressiva utspel blir allt vanligare, man handlar utan att tänka efter ordentligt. Det saknas resurser eftersom eld är svagt, medan vatten och träkraften är jättestor och ger envälde och korruption.

I år behöver vi hålla oss lugna och lyssna på äldres visdom, ligga lågt i våra förehavanden samt vara försiktiga och förberedda. STÖD av alla slag behövs mer än någonsin. Det är bättre att arbeta tillsammans än ensam. Visionärer som kan föreställa sig framtiden är de som lyckas bäst 2022.

Nog om detta till lite roligare.

Jag är ingen älskare av långa mars månad i vanliga fall och särskilt inte nu i orostider och dessutom med kalla nätter på minus 8-10 gr och sen påsk. Solljuset och kylan är mycket förrädisk inte bara för växter utan även för vår vinterbleka hud. Så jag är försiktig både med att skynda på trädgården och att sitta i solen. Fröså inomhus kan man dock göra och längtar man efter mer vår utomhus får man fejka (som den lilla konstgjorda snöklockan i krukan)

Förra veckan klippte jag dock ner en del av det mest skräpiga i rabatterna och lät det ligga kvar. Och så fick vi äntligen uppsatt en ny markisduk på andra våning. En grön som på första våning blev det.

Med stigande priser känner jag dock för att odla mer ätbart och sommarblommor än vanligt. Det är ett bra sätt att skingra tankar också.

Jag har beställt fler belysningar också och sår alltid något nytt varje vecka. Det står en massa överallt nu.

Här har jag provat en ny grekisk krasse som jag inte haft förut. Väldigt snabbväxande och smakrik sägs det. Det blir mycket grönt för behov nu, smörgåskrasse, senapsfrö, ruccola, baby leaves, ärtskott, basilika och jag sår i förpackningar och krukor av olika slag, även vintersådd i godisburkar som står ute.

Och med detta lite trista och samtidigt vårliga inlägg önskar jag nu alla en skön vår åtminstone. Vi får stärka vår själ och sitta lugnt i båten. Det ska bli bättre mot slutet av året tros det.

Vill du läsa mer om Tigerns år 2022 sök på mina många tidigare inlägg från nov. och dec. 2021 samt jan. -22.

Ha det gott alla!

Luna

1 kommentar

  1. Härligt! Nu är vi på g! Fröpåsarna är startklara…
    Ja det här året började ju inte så bra tyvärr. Vi får hoppas på bättre och starkare tider.
    Ha en skön vårdag 🙂
    Kram Titti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑