Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Ödmjukhet

Fredag 7 mars 2014

Idag är temat på Blooming Friday ödmjukhet.

Ödmjukhet förknippar jag med anspråkslöshet, enkelhet, mildhet, respekt, att vara medveten om sina begränsningar och att vara tacksam för vad man har.

En japansk trädgård är ödmjuk. Därifrån kan vi lära att behålla vår natur men förfina den lite.

IMG_2244

Själva ordet ödmjuk förmedlar en stillhet och skirt ljus. Jag ser framför mig ett foto av en blomma med lite böjd nacke och suddig bakgrund taget av allas vår Hélena på Bland Rosor och Bladlöss. Fast ett liknande kan jag inte hitta i mitt bildarkiv, inser jag. Denna bild är dessutom från innan jag köpte ny kamera.

more22

Själv har jag nog blivit duktigare på att vara ödmjuk efter det hemska som hände oss förra sommaren. När man förlorat en son blir livet aldrig mer som förut. Man har fått erfara att livet kan ta slut på en bråkdels sekund, som var fallet med älgolyckan och sonen. Livet är skört!

bild-kopia-91

IMG_5912 kopia

I vinter har hans andra barn fötts. Sonen han aldrig fick se. I detta finns en ödmjukhet större än något annat. Son, pappa och make lever kvar i nya barnet. Däri finns också vetskapen om att vi ska ha förtröstan och se sammanhangen, att ta vara på vår egen stund på jorden, att vara rädda om både varandra och oss själva så att vi orkar och kan hitta glädjeämnen även i de minsta ting.

DSC_8638_lag

Nu är det dags att gå en ny vår tillmötes med nyfött hopp.

Lev väl!

Luna

0

20 kommentarer

 1. Vad fint skrivet. Jag hoppas verkligen att den här våren kommer att ge dig och din familj många fina stunder.

 2. Så vackert och klokt skrivet. Ta hand om varandra nu när det finns både sorg och glädje i vardagen.
  Hoppas ni får mycket ljus och sol framöver i både hjärta och sinne

 3. Hei, et nydelig innlegg som skaper stor ydmykhet for livet og hva som kan skje! Go´hælj!

 4. Så otroligt fint skrivet Luna. Jag håller med om allt. Vi ska vara rädda om varandra och om oss själva. Jag älskar bilden på dina barnbarn. Den gör mig alldeles varm i hjärtat.

  Önskar dig en riktigt fin helg.
  Kram Anita

 5. Underbart skrivet!!ÅÅ jag förstår din stora sorg men samtidigt din glädje i barnbarnet. Händer det saker i ens liv så tror jag man får en större ödmjukhet inför varje dag.
  Ha en underbar helg!!

  • Ja, som de som får cancerbesked. De vill leva och ta vara på varje sekund. Något som vi andra ofta glömmer.

   Underbar helg till dig också!/ Luna

 6. Sorgligt men ändå med en strimma hopp…tråkigt bara att de ska behöva hända allvarliga saker här i livet för att man bättre ska ta tillvara på det. Bra att bli påmind ibland…
  Ha det gott!/Anna

 7. Ja, jeg forstår deg veldig godt! Ydmykhet er noe en må lære seg gjennom livet, og du beskriver det så godt. Jeg har lest før hva du har vært i gjennom, så jeg tenker at det må være herlig å få se dine barnebarn. Det må være en trøst tross alt!

  Klem Marit

  • Ja när man är ung vet man knappt vad ödmjukhet är. Inte heller i då allt går som på räls.
   Men med barnbarn känner man alltid en stor ödmjukhet. Kram Luna

 8. Sorgligt, vackert, sant och hoppfullt. Livet är ju sällan bara det ena eller det andra. FInt skrivet och en härlig bild på dina barnbarn.

  Ha en härlig helg! Carina

 9. Peter Söderberg

  7 mars, 2014 at 14:31

  Välformulerat som alltid. Ja tänk vad fort det kan förändras. Låt oss njuta och leva medans vi kan. Ha en trevlig helg och lycka till med barnbarnen. Hälsa Jan och Petter. Kram Majan & Peter

  • Tack. Ja, du har så rätt i att vi inte vet någonting om morgondagen och tur är väl det. Ha en bra helg och hälsa Majan.
   Kram Luna och Joe

 10. Nydelig skrevet! Ord til trøst blir fattige…
  Skjønt og håpefullt bilde av de to små.
  Sender ønsker om en god vår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑