Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Ofrivillig vila

Ja, så var det dags för lite gnäll igen. Aldrig får man vara riktigt glad.

Vad nu då tänker du som följer mig? Hösten som är så fin och mannen hennes som äntligen blivit klar med sin cancerbehandling denna veckan.

Men så lätt går det inte över, jag menar tröttheten och sviterna av vad han gått igenom i år. Det visste vi dock innan att det kommer att ta lång tid, för vissa ett par månader och för andra nästan ett år.

Nu är det dock inte det jag syftar på utan på min egen egoistiska hälsostatus. Nej, det är inget farligt bara det att jag måste ta det lugnt, riktigt lugnt. Fy och Pest! Inte min grej och absolut inte nu när det är så mycket annat man vill göra och trädgården inte är klar inför vintern, massa lökar som ska i jorden, möbler packas in, krukor tvättas, förråd städas.

Bara på grund av ett sketet men högst irriterande förkylningsvirus som inte släpper utan har däckat mig vareviga dag i en vecka nu och fått mig att säga nej till både viktiga möten, promenader och träning. Jag som inte varit förkyld sedan barnbarnens första tid på dagis och skrutit om att jag inte blir förkyld när jag tar ’Coldzyme’ och allt. ( Coldzyme biter dock tydligen inte på alla virus)

Men det kan vara så att i år har jag varit utsatt för mer stress och mitt immunförsvar har inte varit det bästa. Halsontet smög sig på redan med första frosten och väta om fötterna början på förra veckan. ( En väldigt onödig frost enl. mig) Inget att bry sig om tänkte jag. Sedan tappade jag rösten helt i tre dagar och fick kommunicera med att skriva meddelanden på lappar.

I tisdags trodde jag mig vara bättre på eftermiddagen och fick satt 1/3 del av vårlöken. Det straffade sig redan på natten och kändes som begynnande kristallsjukesyndrom med yrsel och andningsproblem.

Med en sjuk man som inget orkar, behöver daglig hjälp och inte får bli smittad är detta inte ultimat, men det är bra att vara hemma ändå och slippa flänga runt.

Hoppas inte denna förkylning blir så utdragen och långvarig som de jag förr.

Ja, kära nån vilket negativt inlägg detta blev, ursäktar sig en för stunden irriterad

Luna Ek

0

10 kommentarer

 1. Inger/seniorkatten48

  18 oktober, 2019 at 19:30

  Fint att läsa ditt blogginlägg och man får även vara negativ. Krya på dig hälsningar till er båda. 🧡💛🧡💛

 2. Krya på dig och tänk inte på allt som måste göras. Njut istället av alla otroligt fina färger du har utanför dina fönster . Slappna av och var nöjd med allt som är gjort i din fina trädgård.
  Kram

  • lunasblogg

   18 oktober, 2019 at 22:27

   Tack snälla! Ja det gör jag och så får vi hoppas det blir en mild senhöst med fler utefixardagar. Det är så bra att få den motionen om inte annat.
   Kram

 3. Peter Söderberg

  19 oktober, 2019 at 02:13

  Aj aj aj så det kan bli. Hoppas att det mesta går över och att ni båda kommer tillbaka till ert vanliga ni. Jobbigt när det inte går över med förkylning mm. Vi tänker på er och hoppas det vänder snart. Ha en skön helg i höstens tecken.
  Kramar från oss båda / Marie Anne och Peter

  • Tack snälla ni! Jo nu börjar vi längta efter normalt liv…. komma ut på grejer , ta ett glas vin ihop och lite så. Fast det kommer aldrig bli som förr.
   Hälsa Marianne,

 4. Hej Luna!

  Det är verkligen tillåtet att gnälla men jag tycker inte alls du gör det. Ni har ju haft ett så pressande år så det är inte underligt om kroppen blir extra mottaglig när det slår till ett rejält förkylningsvirus. Nu har det gått en dag till sedan ditt inlägg och jag hoppas att du blivit lite bättre och nu blir bättre och bättre för var dag som går. Detsamma gäller maken. Försök att inte känna för mycket stress (ska jag säga som kände mig jättestressad för ett tag sedan). Men förhoppningsvis så håller sig kyla och frost på avstånd många veckor till och då hinner du både bli frisk och i lugn och ro ta hand om höstsysslorna. Själv tog jag tag i en ”surdeg” igår. Jag diskade alla krukor, planteringsbrickor och fat som jag haft stående i mitt växtrum där det såg ut som rena bombnedslaget. Nu är det så fint och inbjudande igen och jag känner mig så stolt varje gång jag passerar rummet och sneglar in där. Idag ska vi ut i trädgården och försöka få lite ordning för idag skiner solen för ovanlighetens skull. Men även där finns mycket kvar att göra. Men … jag ska försöka att inte känna stress.

  Nu önskar jag er båda en fin helg och sänder de varmaste krya-på-er-kramarna!
  Anita

  • lunasblogg

   19 oktober, 2019 at 11:30

   Tack för att du tar dig tid att skriva och sända krya-på-kramar Anita! Alltid lika trevligt! Läget är stabilt oförändrat tyvärr för oss båda.
   Jag satt precis och läste ditt inlägg, men ska läsa igen för som du sa var det mycket information. Blev väldigt intresserad av er resa till Kroatien, men det är inte så lätt att resa här längre.
   Intressant att du beskriver alla tomatsorter så bra. Jag försöker skriva upp och lägga på minnet, men nästa år kommer jag ändå inte ihåg. Jag har nog heller inte den ork och tid att lägga på storodling utan det blir mest lite för säsongskonsumtion. Har lite tomer och paprika kvar att äta upp än, fast detta tomatår var dåligt. Många tomater hann spricka eller bli missformade. Det gillar jag inte. Du skulle kunna börja sälja om du ville med så fina tomater. Du är så duktig.
   Hälsningar från ett mulet och blåsigt Boråsområde.
   varma kramar
   Luna (och make som läst kommentar också)

 5. Ja, det tar tid att återhämta sig fysiskt och psykiskt! Så är det bara. Trädgården ser jättefin ut, tycker jag. Ha det bra.

 6. Det är skönt att ”skriva av sig” ibland.
  Kryakramar från Eva Linnea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑