Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Sommaren 2014

Fredagen 15 augusti 2014

Har legat lite halvlågt med bloggandet denna sommar då jag försökt vänta in mig själv. (Ett utryck som en viss mysfarbror myntade i sitt senaste program  med sin dolda sittplats i woodlandet.   Att sitta och vänta in sig själv lite dold för omvärlden. )

Lite så  har jag känt även om vi gjort mycket roligt och flera roadtrips i Sverige. I trädgården har jag legat lågt, inte mer än  vattning och lite ans då och då. Nu välkomnar jag sensommaren, även om det brukar blomma mer hos mig så här års, men blomningen har varat så länge ändå, allting tidigare än normalt. Med senaste veckans regn har det känts mörkare och mer höstligt, fast ändå har vi samma intensiva grönska här än utan ett gult löv. I Östergötland, Sörmland, Bohusän och Skåne var det mycket mer brunbränt i naturen.

Ni som brukar läsa min blogg  vet kanske hur vår förra sommar tedde sig och kan förstå hur det har känts även i år. Vår yngste son rycktes hastigt  bort  i en tragisk viltolycka första semesterdagen 9 juli 2013 och efterlämnade gravid hustru och 3-årig dotter. En månad senare var begravningen vid fullmåne  som det var nu i  helgen,  augusti som för mig brukar vara den skönaste av månader.

Jag hoppas det ska gå lite lättare nu när minnena från den dramatiska månaden lägger sig. Det gäller bara att ha tålamod och se framåt. Sonsonen, som aldrig fick se sin pappa är glad och ovetande. Hur hans syster kommer att minnas detta vet vi inte ännu, men hon har många som älskar henne. Dessa barn ger oss stor glädje och tröst. E och hennes farbror har blivit väldigt tighta efter det som skedde. (Jag väljer att inte visa barnbarnen på bild, hur fina de än är) Däremot lite minnesvärda bilder av våra bra stunder sommaren 2014.

Morgonpromenad i skogen innan hettan.

stig

Min trädgård efter regnet

gronska

Julita i Sörmland en varm julidag

orangeri

J har fiskat mycket! Bästa tänkbara terapi för honom. Katten älskar kokt gädda, vi älskar gös.

janfiskar

Övernattning i Dufweholms Herrgård. Kan varmt rekommenderas för dess fridfulla miljö och mat.

dufweholm   vattenbryn

 

Besök i vänners fritidshus. (Den här trädgården, uteköket och färgsättningen har jag haft ett finger med i)

fredmans2

Många svalor vid Brunnby kyrka. Svalor är mina favoritfåglar. Jag kallar mina söner för svalor. Här kan du läsa dikten jag skrev till min yngste son som gick bort förra året.

Läs mer här !

svalor

Solnedgång på restaurang Makrillen & Sillen i Helsingborg när det var augustimåne.

solnedgang

Tango på bryggan samma kväll

danspabryggan

Detta inlägg handlade inte mycket om trädgård. Nästa gång skriver jag om det som lyckats bäst där i år.

Trevlig sensommarhelg!

LUNA

 

0

11 kommentarer

 1. Det är svårt att finna ord som kan trösta, årsdagar av svåra förluster väcker känslor och det är en fin formulering du lånat ”att vänta in sig själv” . För vi vet ju att känslorna kommer att lägga sig till ro igen, men vi vet inte hur lång tid de vill stanna när de dyker upp.
  Många varma kramar till dig.

  • lunasblogg

   15 augusti, 2014 at 20:53

   Tack Charlotta!
   Jag har haft svårt att sätta ord på mina känslor, men när jag nu gjort det känns det lite bättre. Vet att det här måste få ta sin tid och att det finns förståelse därute.
   Varm kram till dig också
   Luna

 2. Så fina sommarbilder med upplevelser du visar. Du skriver så fint om din sorg det är svårt för andra att förstå och veta hur någon annan känner. Alla kommer vi att få uppleva det vid något tillfälle. Det är skönt att få berätta på sitt eget sätt och tidpunkten som passar just en själv. Det får ta den tid det behöver. Ingen kan tvinga fram det hos någon. Alla är vi sååå olika i sorgearbetet. Känner med dig och önskar dig glädje i dagen trotts det som hänt .Tänk att Han har lämnat två små änglar till er hjälp.
  Ha det gott
  Kram Meta

 3. Vakker sommerstemning i bildene hos deg!
  Livet går ubarmhjertig videre, og man må på en eller annen måte følge med. Det må ta sin tid å gå videre. Så bra at barna har mange rundt seg!

  • lunasblogg

   16 augusti, 2014 at 17:15

   Tack! Ja livet går vidare. Jag vill inte klaga och absolut inte en så här fin sommar.
   Jag är tacksam för vad jag har, inte minst barnbarnen och att jag fortfarande har dem nära.
   kram Luna

 4. Välkommen tillbaka! Har själv haft blogguppehåll i sommar. Du verkar ändå haft en skön sommar, trots att minnena från förra sommaren måste varit svåra. Och jag ser att du varit på besök i ”mitt” landskap, Sörmland. Julita var länge sedan jag besökte, det är nog dags för ett nytt besök. Och tack för tipset om Dufweholm, det ser väldigt trevligt ut.

  Önskar dig en fin augustihelg!

  Kram Anita

  • lunasblogg

   16 augusti, 2014 at 17:38

   Tack och välkommen tillbaks själv, Anita.
   Ja, Dufweholms herrgård var en positiv överraskning. Dit återkommer vi gärna, även Julita. Vi skulle ätit lunch på Julita värdshus också, men dess ägare stjärnkocken ( som gått vidare för Bocuse d’or, VM 20159 hade själv stort bröllop där den dagen, så det var abonnerat.) På Julita finns mycket att se för alla åldrar och intresseinriktningar. Trädgårdarna, platsens historia, barnaktiviteterna och slottsvisningen är en riktig höjdare.

   kram
   Luna

 5. Sorg kan upplevas så olika, men jag tror årsdagen efter en sådan här förlust måste kännas extra och känslorna kommer ” i gungning” igen… Minns att det var så första året efter att mamma dog, och även de efterföljande åren, det är liksom förknippat med just den årstiden hon dog, och det kan jag tänka att det är lika för dig…
  Min man förlorade sin vuxna dotter för några år sedan… och tänk, han har också svalor som favoritfåglar…
  Varm kram
  Gunilla

 6. Sorg och saknad tar tid och måste få göra det. Jag tycker om uttrycket att vänta in sig själv, det stämmer bra. Dufweholm ser ut att vara en vacker och rofylld plats, så vacker bilden ut över vattnet är.
  Stor kram från Kristina

  • lunasblogg

   17 augusti, 2014 at 13:07

   Tack, ja den gode Ernst myntade ett bra utryck. Det innefattar så mycket.
   På Dufweholm finns också en underbar trädgård, som omringas av vatten. Herrgården ligger på en ö som nås via en smal träbro. Mycket romantiskt.
   Kram Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑