Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Hastigt väderomslag, men lika soligt

Onsdag 28 maj 2014

Senaste dygnet sjönk temperaturen drastiskt  under loppet av bara en halvtimma i vissa delar av landet. Så snabbt!

 Nu blåser det svinkallt hos oss, fast solen lyser. Med den hårda vinden torkar det ut fort.  Fast det blommar som aldrig förr. Det får jag delvis tacka J för. Han har blivit duktig på att vattna. Tror faktiskt han börjar intressera sig för trädgård!

Lycka!

pion_stor

Vi i Borås trakten har haft förvånansvärt varmt väder i vår. Flera gånger t o m varmast i landet. Borås är ju annars känt för sitt regnande.

 Vet du att hastiga vädersvängningar påverkar humöret och kroppen, särskilt när kalla och varma luft luftströmmar ligger nära varann, samt när det blåser hårt.  Stark värme och ljus kan ge huvudvärk, allergi och sömnproblem, medan ledvärk och förkylningar blir värre av  kyla och fuktig luft .

Tur att vi har mikroklimat på vår innegård.

kombibild1pion_allium

 

Ett annat omslag av annat slag är att jag  gjort omstart på min nya blogg.

Du vet väl att jag blir jätteglad för kommentarer!

kombi_drake

 

 

0

6 kommentarer

 1. I går kväll slog det om här så i morse kom jag inte ur sängen pga värk. Det är som att kroppen laddas ur när det blir väderomslag och sedan tar det nästan en dag innan den har laddats upp igen. Så det stämmer bra med det du skriver. Fast det är lite jobbigt att bli helt utslagen av åska eller snöoväder- tur att dom är förstående på jobbet. Idag är det väderomslag så då kommer inte jag, liksom.
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  • lunasblogg

   28 maj, 2014 at 22:36

   Oh, Isa! Måste vara jobbigt att ha fibromyalgi. Det räcker antagligen inte att ta en värktablett förstår jag. Jag har lite vanlig artros, men det går i skov hur jag mår. Fast visst känner jag av när det blir nordanvind.

   Ha en bra helg!
   Luna

 2. Det har verkligen varit konstigt väder den senaste veckan, först tropisk värme i några dagar, sedan kyla och blåst och nu har värmen sakta men säkert försökt ta sig tillbaka men det envisa blåsandet fortsätter.
  Ni har det otroligt vackert i er trädgård!
  Kram Annica

 3. Här var vädret väldigt konstigt. Jag stod i trädgården och pratade med grannen. Det var jättevarmt och jag hade t-shirt och svettades. Hon sa att hon hade svårt att sova och då sa jag att det kommer att bli svalare. Precis i den stunden började det blåsa enormt och blev isande kallt. Jag var tvungen att gå in och ta på mig fleecetröjan. Det vände alltså på en minut. Det var den märkligaste väderupplevelsen jag varit med om.

  Blommar dina pioner redan. Hos mig är det bara svavelpionen som blommat men den blommar å andra sidan en månad innan övriga. Nu väntar jag på att azaleorna ska slå ut i full blom innan det är dags för pionerna.

  Önskar dig en fin helg!

  Kram Anita

  • lunasblogg

   30 maj, 2014 at 09:37

   Ja, denna varma och långa säsong bjuder på överraskningar av olika slag.
   Min röda bondpion blommar mycket tidigare än de andra, fast aldrig så här tidigt.
   Jag såg din gula svavelpion, Underbar – Väcker ha begär!
   Kram Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑