Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Omväxling

Det var för en knapp vecka sedan …

Fast sedan var inte så roligt att fota för i veckan som gick var ihållande ösregn och hård blåst …

Fast det som göms i snö kommer upp med tö….

Även skräp, omkullblåsta grejer, geggiga växter, vattenansamlingar på fel ställe och upptäckt av harars och rådjurs framfart trots fårullen …

Kolla så de knipsat av denna murgröna tex…

Men de gillar inte primula, haha…

Igår blev dock en mellandag med visserligen mulet väder men vindstilla så jag städade upp i trädgården, tog vara på granris och la på växter, slängde överblommat, tog ner de flesta av ljusslingorna och körde skräp till återvinningen…

Inomhus har jag också sett över växter, slängt och bytt till enstaka nytt….samtidigt som julen har vissa efterlämningar än… två amaryllisar tex

Men jag väntar med att köpa vårblommor och så fröer ett tag… nu är nu

I veckan blir det omväxlande väder igen med ny kyla och hårdare frostnätter…

Ha det gott alla!

Luna

5 kommentarer

 1. Så flott det øverste bildet var. Jeg har tenkt jeg skulle kjøpe meg et slikt tre, kanskje til sommeren?

  • lunasblogg

   25 januari, 2021 at 17:48

   Tack Lillian. Trädet är en paraplyalm ( Ulmus glabra ’Horizontalis’), som jag satte för 20 år sedan. Nu för tiden får man nog undvika Almar med risk för att de ska få almsjukan som sprider sig uppåt i landet. Denna alm har dock inte drabbats än peppar, peppar och om det så sker får jag vara glad för att den tid vi fått. Den är helt underbar, men måste stå som solitär för att komma till sin rätt.
   / Luna

 2. Man får passa på att njuta av snön när den ligger sådär vackert på alla grenar, men jag erkänner att jag njuter mer av alla vårtecken du har där under det vita.
  Eländigt med rådjuren, har du provat Trico Garden som ”alla” påstår ska vara så bra? Jag glömde köpa det när jag beställde fröer, tänkte testa här hos mig i år.
  Önskar dig en skön vintervecka, med eller utan vitt på grenarna!

 3. lunasblogg

  25 januari, 2021 at 17:34

  Jodå, jag har även Trico Garden som jag sprutar här och då, men tyvärr försvinner effekten hela tiden med all nederbörd. Jag njuter också av våren, men innan den är här på riktigt litar jag inte på vädret, så när det är ren snö får den ersätta ljusare tider.
  Ha en bra vecka du också.
  / Luna

 4. Det är ju så fantastiskt vackert de få dagar snön förstärker strukturen i trädgården och samtidigt är allt så inbäddat. Ofta varar de här tillfällena bara några timmar innan vinden rensat träden och det genast blir mer naket. Här snöar det för fullt nu så hoppas på fina fotorunda i morgon bitti.
  Ha det så gott
  /Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑