Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Ormens år 2013 Del 1

Torsdagen den 10 januari 2013

Feng Shui inlägg om 2013 Del 1. OBS! Fortsättning följer där du får mer information och tips.

orm

orm

Här kommer ett specialinlägg för dig som vill veta hur Feng Shui analyserar det nya året 2013. Vi lämnar Drakens år bakom oss om snart. Från den 4 februari börjar Ormens år enligt de tolv djurtecknen. Den kinesiska djurkretsen sammanfaller med månåret, alltså vid andra nymånen  från västerländskt nyår sett. Det kan infalla i slutet av januari eller början på februari. (Kinesiska nyåret är långledig storhelg och firas mellan den 10 febr.- 24 febr i år.)

Generellt brukar åren återspegla egenskaper hos just det årets djur. Du kan också jämföra med dig själv och dina egenskaper, med vilket djurår du är född.  (Jag t.ex är född i Hundens år 1946, alltid redo, god lyssnare, lojal, kan roa mig själv men gläfser ibland.) Elementet för ormen i år är vatten.

Ormen är till sin läggning smidig, begåvad och iakttagande med högt utvecklad sensitivitet och den njuter av livets goda och ger sig inte förrän den har fått vad den vill ha. Den har en inre styrka, hållfast och slutför alltid det den åtagit sig. Tålmodig, bra på att ligga och lurpassa. Men bli inte ovän med en orm, den ger sig aldrig.tecknad orm

Medan 2012, Drakens år, var ett euforiskt, extremt och oförutsägbart år med skiftande väder och nya projekt, blir detta året lugnare och mer romantiskt, men det ger ändå möjligheter för karriär och välgång i stort och på sikt. Ett bra år för bröllop. Vänskap blir viktigare än någonsin att värna om, både för nya bekantskaper, med tidigare vänner och mellan kollegor. Det ger ny energi och lärdom åt oss.

Här kommer förutsägelserna för i år enligt Flying Star.fs_2013_00

2013 är speciellt så tillvida att stjärnorna med sina nummer  i Lo Shu kvadraten (se ovan) återgår till originalläge, microläge och det händer bara vart nionde år, De andra åtta åren flyttar sig siffrorna, som var och en står för ett energimönster, enligt  väderstrecken. Feng Shui handlar just om förvandling. Inget år är det andra likt, men dragen och trenderna kommer tillbaks.

(Lägger du ihop siffrorna i denna originalkvadrat blir summan 15, antingen du adderar  horisontellt, vertikalt eller diagonalt. Och lägger du bara ihop de yttre siffrorna i mellanraden mitt emot varann  blir summan 10. De andra åren fungerar inte det räknesättet.

De mest tursamma siffrorna är alltid nr 8, 6, 1 och 4.

Mindre lyckosamma siffror är nr 5, 2, 3 och

Eftersom Lo Shu eller Flying Star är i originalläge 2013 ligger nr 5 i centrum i år.

Mer om siffrornas betydelse och hur du kan använda energin bäst för ditt hus och  trädgård i nästa inlägg som följer i morgon.

 

3 kommentarer

  1. Jisses. Mycket att hänga med i där. Men kul.

  2. Så intressant!!! Jag kommer att citera en liten bit av din text om 2012 och 2013 om du inte misstycker. Det stämmer så fantastiskt bra på mitt tumultartade 2012!!! Givetvis berättar jag varifrån texten kommer. Ser fram mot fortsättningen.
    /EvaLinnea

  3. Vad kul Linnea. Det får du så gärna!
    Kram Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑