Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Överraskning på kvinnodagen

Fredag 8 mars 2013

Dagens tema på länksamlingen Blooming Friday är överraskning, ( tryck på länken i  sidospalten)
mimosaHade du bott i Italien skulle du bli överraskad hela dagen idag på internationella kvinnodagen med mimosakvistar och små presenter från tidig morgon till sena kväll både därhemma, på jobbet,  i affärer och på restauranger. Inte bara för kvinnors lika rättigheter utan för att du får vara precis som du är som kvinna där.

Tyvärr har vi inte den traditionen i Sverige och  inte heller växer mimosa här. Och årstiden hos oss bjuder inte på så mycket annat i blomsterväg heller, faktiskt inget alls om det inte är odlat i växthus förstås. Inte ens mina snödroppar har visat sig än.

Men jag vill ändå fira alla er kvinnor som brukar titta in på min blog med en annan vinterblommare, faktiskt ett helt blommande Kamelliaträd. Så många blommor vill jag ge er kära läsare och samtidigt tacka för alla stöttande kommentarer jag fick förra veckan i samband med diskbråcket, som är lite bättre nu. Visserligen är det bara en bild som jag fotat långt härifrån, men ändå på riktigt och dessutom utomhus.

Ha en skön helg!

Kära hälsningar Luna

Madeira 18 februari 2013IMG_4760

10 kommentarer

 1. Krya på dig Luna och hoppas du får en trevlig dag idag på alla kvinnors dag trots diskbråck !
  Kram/Isa

 2. Ujujuj, undrar om vår kamelia också blir ett litet träd en gång? Tack för en härlig bild 🙂

 3. Mmmm, min allra första kamelia bjuder på sju blommor idag. Den är helt underbar, så liten den ändå är.
  /Anette

 4. ÅÅ vilken vacker blomma du bjuder på!!Krya på dig med diskbråcket!!
  Ha en underbar helg!!

 5. De är så vackra blommorna att de ser konstgjorda ut, som små marsipanrosor. Skönt att du är bättre i ryggen. 🙂

 6. Oj vilken tjusig kameliabuske, tänk att få se den i verkligheten! Lycka till med ryggen och hoppas du får vara frisk och kan jobba i trädgårn till sommarn!

 7. Det vore trevligt att få mimosablommor. Tyvärr är de tydligen inte ”moderna” i Sverige alls! Jag fick alltid tulpaner med mimosa av min pappa när jag fyllde år som ungdom och letar varje år i januari till min födelsedag efter mimosa utan att lyckas…….

  Skönt att du mår lite bättre!

 8. Christina Fredriksson

  10 mars, 2013 at 17:15

  Hej Luna!
  Sitter åter och läser dina blogg och blir alltid lika inspirerad av alla dina foton. Senaste fotona är från din senaste resa. Läste även om dina ryggproblem, hör av dig om jag kan stötta dig och lindra dina besvär. Du vet vad du kan nå mig.
  Din vän Christina Fredriksson

  • Tack Christina, jag vet. Fast nu går jag till vårdcentralens sjukgymnast. Hon verkar också vara skicklig. Annars kommer jag till dig. Tror faktiskt jag ska klara detta tämligen snabbt med träning. Kram Luna

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑